• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Norveška silna i bez kontre, precrtani i Mađari

Autor mondo.ba

Sander Sagosen i društvo bez mnogo problema savladali najveće iznenađenje Evropskog prvenstva, selekciju Mađarske.

 Rukomet Evropsko prvenstvo Norveška - Mađarska 36-29 Izvor: Johan Nilsson/TT NEWS AGENCY

Mađari su oduševili u prvoj fazi Evropskog prvenstva, ali će njihove pobjede nad Rusijom i Islandom i remi sa Danskom više značiti drugima nego njima u nekoj eventualnoj borbi za polufinale.

Prije svega znače Norveškoj koja iz utakmice u utakmicu potvrđuje da je ozbiljan kandidat za najviši plasman.

Možda će vas zanimati

To su pokazali i protiv Mađarske koju su savladali rezultatom 36:29, praktično ne koristeći svoje najjače oružje – kontranapad i golmana Bergeruda.

Samo jednu kontru u prvom poluvremenu, a ukupno tri izveli su Norvežani na meču u Malmeu, ali nisu ni morali više, jer su bekovi i pivoti odradili sjajan posao, pa su prvi promašaj sa šest metara Overbi i Gulerud imali poslije skoro 40 minuta igre.

Ukupno 17 golova postigao je bekovski trio Sagosen (7), Johanesen (6) i Rajnkind, a kada tome dodate još kombinovanih sedam golova pivota, Overbija i Guleruda, jasno je da je mađarski selektor malo previše pažnje posvetio odbrani krilnih pozicija.

Igru na liniji šest metara još teže je branio nakon direktnog crvenog kartona pivota Banhidija, ali već tada je utakmica riješena, jer su Norvežani na poluvremenu imaliogromnu prednost 20:12.

Sander Sagosen vodi na listi najboljih strijelaca sa 34 gola, ispred Austrijanca Mikole Bilika koji je postigao 31 i Švajcarca Andija Šmida sa 27 golova.

 Norveška je do nje stigla već u prvih devet minuta kada je povela 8:1 i bilo je jasno da Mađari neće uzeti još jedan veliki "skalp“.

Mađarska je katastrofalno igrala odbranu ostavivši na milost i nemilost Norvežanima golmane Miklera i Sekelija koji za 18 minuta nisu uspjeli da upišu nijednu uspješnu intervenciju, dok su domaćini u isto vrijeme stigli na "plus deset“ – 15:5.

Tračak nade za Mađare vratio je Mikloš Rosta smanjivši u drugom poluvremenu na 23:19, ali nakon toga Norvežani su uzvratili serijom 5:1 i sve je bilo gotovo.

Do kraja meča čak se igralo opušteno, reklo bi se i bez mnogo discipline, pa je meč završen sa visokih 36:29.

Norveška je tako stigla do ubjedljivog trijumfa i bez kontre, ali i bez nekog posebnog učinka golmana, jer su inače odlični Bergerud i Severas sakupili ukupno šest odbrana.

I jedno i drugo sigurno će im biti potrebni u narednom kolu protiv Islanda, dok će Mađarska naredni duel igrati protiv Švedske.

Grupa 2

Slovenija – Island 30:27
Norveška – Mađarska 36:29
Portugal – Švedska 20.30

Tabela: Norveška 4, Slovenija 4, Mađarska 2, Švedska (-1) 0, Portugal (-1) 0, Island 0

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC