• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

S njima si u hotelu, treniraš, znate se u dušu… I sad treba da ih dobiješ!

Autor Milutin Vujičić

Vaterpolo je specifičan sport pošto piše i ovakve priče…

 Srbja-Spanija-vaterpolo-Evropsko-prvenstvo-Budimpesta Izvor: MN PRESS

/od reportera MONDA sa EP iz Budimpešte - Milutina Vujičića/

Često se u pejorativnom smislu govori o vaterpolu kao sportu koji ne igra preveliki broj zemalja, mada bi precizniji termin bio da nije naročit broj država koji je uspješan u njemu, ali se pomalo zaboravlja i na činjenicu da i to sa sobom nosi mnogo problema - posebno u pripremi utakmice.

Kako je analizirati rivala s kojim se srećeš na svakom takmičenju iz godine u godinu, igrači i selektori se i privatno poznaju, a na kraju krajeva - trenirajući s njima se i pripremate za prvenstva?

Možda će vas zanimati

Srbija je tako pred početak Evropskog prvenstva u Budimpešti "sparingovala" sa Španijom, a nemilosrdni žrijeb spojio ih je u četvrtfinalu ovog turnira (srijeda, 17.30). Tako su dan pred utakmicu ponovo "dijelili" bazen, a mnogi ne znaju i da su sve vrijeme bili i u istom hotelu, odvojeni od drugih ekipa poput Italije, Mađarske ili Hrvatske - i to greškom organizatora.

Tako će se igrači nekoliko sati pred meč na "Dunav areni" sresti na doručku, na hodnicima, u lobiju hotela, sve dok se na nekoliko minuta vožnje autobusima svojih reprezntacija "ne odvoje".

"Teško je da igraš protiv nekoga ko tebe zna odlično, a i ti njih", rekao je raspoloženi Stefan Mitrović za MONDO.

"Tada samo detalji odlučuju. Nadam se da će samo prevagnuti na našu stranu i da ćemo se plasirati se u polufinale. Generalno, nije bilo mnogo promjena u sastavima prethodnih pet-šest godina, sa svim ekipama se poznajemo…".

Mitrović nas je ispravio kada smo rekli da je "obično" utakmica četvrtfinala na turnirskim takmičenjima i najteža, posebno kada se uzme u obzir da dođe poslije lake grupne faze i tri dana odmora.

"Nije samo obično - uvijek jeste tako s obzirom na to da je nokaut faza. Ili ulaziš u borbu za medalju ili za plasman bez određenog cilja. Znamo da će biti izuzetno teška utakmica, nismo mogli da dobijemo težeg rivala u ovoj fazi. Biće sigurno naporno, ali na nama je da damo sve od sebe i plasiramo se u polufinale Evropskog prvenstva", dodao je Mitrović koji je u Mađarskoj igrao šest godina.

Izvor: MONDO/Uniqa


Srbija nema poraz od Španije na EP, ali taj podatak nije značio mnogo srpskom lijevom krilu koji je dodao da "za sve postoji prvi put", kao i da će se "delfini" truditi da to ne bude sada slučaj.

Ono što svakako ne bi bila novost u duelima Srbije i Španije su peterci.

Čak pet puta u novijoj istoriji ove dvije reprezentacije su na taj način rješavale pitanje pobednika. Srbiji su pripala tri duela, od toga dva važnija (SP 2009. godine i EP 2018. godine - u mečevima za zlato), dok je Španiji pripao jedan dvoboj većeg kalibra - SP 2007. godine za bronzu.

Hoće li se niz dramatičnih završnica produžiti i na Budimpeštu?

"Ne, nismo se spremali za peterce… Voljeli bismo da završimo utakmicu u regularnom dijelu utakmice i to na najbolji mogući način", zaključio je Stefan Mitrović.

Pa, možda je i u pravu… Uostalom, ko je još pobijedio Srbiju četiri puta uzastopno u vaterpolu.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC