• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Arsenal "preživeo" Bridž, dva gola sa igračem manje!

Autor mondo.rs

Arsenal je izdržao sve nalete Čelsija i (neočekivano) odneo bod

 Arsenal-osvojio-bod-Celsi-dva-gola-igrac-manje-premijer-liga-fudbal-sportske-vesti Izvor: Guliver, Mike Hewitt/Getty Images Europe

Preživeo je Arsenal gostovanje na Stamford bridžu, sa koga je večeras odneo bod, iako je tokom većeg dela utakmice imao igrača manje.

I ne samo da je imao igrača manje, već je oba gola postigao sa desetoricom! Čelsi je dva puta vodio, ali na kraju - 2:2 (1:0).

Možda će vas zanimati

Ovo je Arsenalu bio treći uzastopni remi, ali posle nerešenih sa Kristal palasom i Šefildom, sada se može reći da su osvojili važan bod. 


Nije se lepo pisalo "tobdžijama" maltene od samog početka. Prvo su demonstrirale "šupljinu" odbrane, kada je Škodran Mustafi loše reagovao, tako da je Tami Abram uzeo loptu, ušao u šesnaesterac, prešao golmana i nije ostavio Davidu Luizu nikakav drugi izbor osim da ga sruši.

Sudija je pokazao na belu tačku, a onda je Luizu pokazao crveni karton. Žoržinjo je bio siguran u 28. minutu i tada su stvari izgledale lepo za Čelsi: gol više, igrač više, domaći teren.

Ali, to je Premijer liga, tu se svašta dešava. Usred dominacije Čelsija, posle jednog kornera u 63. minutu, Mustafi je skočio, glavom poslao loptu unapred, gde je na oko 20 metara pokupio 18-godišnji Martineli i krenuo sam u kontru.

Arsenalov tinejdžer je pretrčao maltene ceo teren, probao je Kante da ga zadrži, ali se okliznuo, tako da je mladi Brazilac bio brži od odbrane Čelsija, posle čega je prevario golmana Kepu i doneo svom timu 1:1.

U 84. minutu, posle kratko izvedenog kornera Čelsija sa leve strane, Hadson-Odoi je sa levog krila poslao pas po zemlji u srce šesnaesterca. Odbrana Arsenala se zbunila zbog kretnje Abrama, što je iskoristio Sesar Aspilikueta i smestio loptu u donji levi ugao gola.

Izvor: SHAUN BOTTERILL/GETTY IMAGES EUROPE, Guliver

Nije dugo trajala radost "plavaca", pošto je Ektor Beljerin samo tri minuta kasnije dobio prostora na desnoj ivici šesnaesterca, pa je uputio šut koji Kepa nije uspeo da odbrani.

Nastavio je Čelsi da napada, Batšuaji je imao sjajnu priliku, ali je sa pet metara šutnuo pored gola.

"Tobdžije"ostale na 10. mestu, pošto je ranije danas poražen i Palas, dok su Everton i Njukasl odigrali nerešeno. Sve ove četiri ekipe imaju po 30 bodova. Čelsi je ostao četvrti i propustio je priliku da se približi Lesteru na tri boda pred sutrašnji duel "lisica" sa Vest Hemom.

Pročitajte i ostale rezultate 24. kola i tabelu.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC