• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kovač: Imali smo mnogo problema u Berlinu! Moj ugovor je istekao, ali...

Autori mondo.rs Autori Tanjug

Selektor odbojkaške reprezentacije Srbije je govorio o neuspelim kvalifikacijama za Olimpijske igre u Tokio, ali i o njegovoj situaciji na klupi selekcije.

Selektor muške odbojkaške reprezenatcije Srbije Slobodan Kovač izjavio je da je šteta što trenutna generacija odbojkaša neće igrati na Olimpijskim igrama u Tokiju.

Odbojkaši Srbije kao aktuelni šampioni Evrope, na kvalifikacionom olimpijskom turniru u Berlinu početkom januara, nisu uspeli da izbore vizu za Tokio.

Možda će vas zanimati

Kovač je u razgovoru za poljski list "Przeglad Sportovi" istakao sa kakvim nedaćam se susrela njegova ekipa.

"Ključni igrači u timu borili su se sa zdravstvenim problemima. Uroš Kovačević nije igrao na dva meča u italijanskom prvenstvu posle turnira u Berlinu. Nemanja Petrić i Aleksandar Atanasijević imali su slične probleme. Pripreme za kvalifikaikacioni turnir počelil smo tek 27. decembra, jer je dan pre toga sedmorica igrača igralo u Seriji A. Bilo je malo vremena za pripreme, a već 3. januara smo krenuli za Berlin", rekao je Kovač.

On je objasnio i da su odbojkaši u klubovima naviknuti na drugačije sisteme treniranja i da je bilo malo vremena da se priviknu na njegove metode.

"Nije ni čudno što se nisu navikli na moj sistem rada i treneiranja. To je normalna situacija. Nije nam pomoglo ni to što smo mečeve grupne faze igrali u terminima između 13.30 i 14.30. Ni psihološki nismo dobro započinjali te utakmice", rekao je.

Reprezenatciju Srbije Kovač je prošle godine u septembru odveo na krov Evrope, samo tri nedelje pošto je preuzeo selektorsku poziciju od Nikole Grbića, pa je na osnovu tog rezultata javnost imala velika očekivanja od kvalifikacionog turnira u Berlinu.

"To je normalno, jer se od reprezentacije Srbije svaki put očekuju medalje, tako je još od 1995. godine kada smo osvojili bronzanu medalje na EP. Šteta što ova sjajna generacija igrača neće igrati na Olimpijskim igrama. Zbog toga nisam iznenađen goričinom koju je ostavio turnir u Berlinu."

Kovač je bio upitan i da li će ostati na poziciji selektora reprezentacije Srbije.

"Da. Moj ugovor je okončan nakon olimpijskih kvalifikacija, ali razgovarao sam sa predsednikom saveza Zoranom Gajićem i rekao mi je da on želi da nastavim ovaj projekat", zaključio je Kovač.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC