• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Nole se priseća svojih najdražih momenata sa Aus Opena

Autor mondo.rs

Đoković se prisetio sovjih najblistavijih trenutaka sa grend slema na kome je rekorder

 Novak Đoković najbolji momenti Australijan open Izvor: Tanjug/AP Photo/Lee Jin-man

Najbolji srpski teniser Novak Đokovićplasirao u četvrto kolo Australijan Opena, turnira čiji je rekorder po broju osvojenih titula.

Đoković je za Eurosport analizirao najblistavije momente svojih dosadašnjih nastupa sa prvog grend slem turnira u godini, na kojem je do sada osvojio sedam titula u singlu.

Možda će vas zanimati

 Đoković je kao nezaboravni momenat izdvojio svoju prvu grend slm titulu osvojenu u finalnom meču 2008. godine protiv Žo-Vilfrida Conge.

"Bilo je to moje drugo grend slem finale, ali prva pobeda. Moja cela porodica bila je ovde. Oduvek sam želeo da postanem grend slem šampion i vrlo sam naporno radio zajedno sa svojim najbližim, koji su mi davali veliku podršku i bezuslovnu ljubav. San se konačno ostvario i bio je to jedan veoma emotivan momenat", rekao je Đoković.

Tu je i epsko finale protiv Rafaela Nadala, igrano četiri godine nakon toga. Epsko, ali i istorijsko, jer je najduže finale grend slema u istoriji.

"To je verovatno bio najuzbudljiviji i najneverovatniji meč u kojem sam ikada učestvovao. Na samoj ceremoniji smo se istezali zbog grčeva koje smo trpeli! Obojica smo seli na stolice koje su se tu našle i to je bio prvi i jedini put da sam to ikada učinio. Za mene je velika čast što sam učestvovao u ovom meču. Bilo je to veče za pamćenje. Rafa je sjajan ratnik i sjajan rival", ispričao je Đoković.

Kao jedan od nezaboravnih momenata za našeg najboljeg tenisera bio je i meč sa Vavrinkom u četvrtom kolu Austrlalijan opena 2013.

"To je jedan od onih mečeva koji vam zauvek ostanu u sećanju i u srcu. Tokom svih ovih godina nas dvojica smo imali neverovatne mečeve, ali ovo je bio jedan od najboljih definitivno", dodao je Đoković.

Za sam kraj Đoković je izdvojio prošlogodišnje finale protiv Rafaela Nadala.

"Bio je to moj najbolji nastup u bilo kom finalu grend slema. Rafa je bio u formi i odigrao je sjajan turnir. Ja sam odigrao jedan od najboljih mečeva ikada u ovoj fazi grend slema protiv Puja u polufinalu, a zatim još bolje protiv Rafe u finalu. Bio sam oduševljen i prezadovoljan svojim nastupom. I da, nadam se da ću uspeti da nastavim tamo gde sam stao prošle godine", završio je Đoković.

Video možete pronaći na LINKU.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC