• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Povećana izdvajanja za sport u Banjaluci: Ukupno 1.12 miliona KM

Autor mondo.ba

Gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić uručio je u srijedu rješenja o sufinansiranju programskih aktivnosti sportskih klubova za 2020. godinu, u ukupnoj vrijednosti od 1.12 miliona KM.

 Grad Banjaluka: Povećana izdvajanja za sport  Izvor: MONDO/Vedran Ševčuk

Rješenja su uručena za 58 predstavnika sportskih klubova, te za pet klubova koji okupljaju osobe sa invaliditetom, saopšteno je na sajtu grada.

Radojičić je naglasio da Banjaluka već treću godinu zaredom uvećava izdvajanja za sport, u toj mjeri da se sada iz gradske kase daje 43 odsto više sredstava u odnosu na 2017. godinu.

Možda će vas zanimati

"Štaviše, u ovaj iznos nisu uračunata sredstva za sportsku infrastrukturu gdje smo u zadnje tri godine uložili mnogo sredstava kako bi našim sportistima omogućili bolje uslove za treniranje. Prije tri godine imali smo samo dvorane Borik i Obilićevo, a sada nam je na raspolaganju i dvorana Centar, očekujemo da uđemo u posjed dovrane u Sokolskom domu, a planiramo i gradnju dvorana na Starčevici i na Laušu. Pored toga, prije nekoliko dana počela je izgradnja još jednog fudbalskog terena na banjalučkom polju", rekao je gradonačelnik Banjaluke.

Radojičić je dodao da grad, uz sufinansiranje programa sportskih klubova, dodjeljuje i sredstva onim sportistima koji ostvare plasmane na međunarodna takmičenja.

"Želimo da pomognemo i našim sportistima koji će učestvovati na Olimpijskim igrama u Tokiju, a već drugu godinu imamo i sportske stipendije za naše najbolje sportiste. Osnovni cilj ovih aktivnosti jeste da pomognemo našim sportistima kako bi ostvarili još bolje rezultate i kako bi se više ljudi bavilo sportom", istakao je prvi čovjek grada na Vrbasu.

Prema podacima Odjeljenja za obrazovanje, zdravstvo, omladinu i sport, ove godine će u gradski sport ukupno biti izdvojeno oko tri miliona KM, uključujući sve projekte (školski sport, sufinansiranje članarina, obuka neplivača, sufinansiranje zdravstvene zaštite, stipendije kategorisanim sportistima, izgradnja teretana u prirodi, grant olimpijskom bazenu i slično).

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC