• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

U četvrtak počinju Zimske olimpijske igre mladih, BiH sa devet sportista

Autor mondo.ba/Fena

Bosnu i Hercegovinu će predstavljati devet sportista i to u četiri sporta: alpsko skijanje, biatlon, skijaško trčanje i sankanje.

Prvi dio bosankohercegovačkog tima, koji će nastupiti na Zimskim olimpijskim igrama mladih (YOG), danas je sa sarajevskog aerodroma otputovao u švajcarsku Lozanu.

Možda će vas zanimati

Nakon Insbruka 2012. i Lilehammera 2016. godine, Lozana će od 9. do 22. januara biti domaćin trećeg izdanja Zimskih olimpijskih igrača mladih, na kojima se očekuje učešće preko 1.800 mladih sportista i uzrasta od 15 do 18 godina iz više od 70 država svijeta.

Među predstavnicima 16 zastupljenih sportova prvi put je izjednačen broj sportista u muškoi i ženskoj konkurenciji, a takmičari će biti smješteni u dva olimpijska sela - u Lozani i Sent Moricu.

Bosnu i Hercegovinu će predstavljati devet sportista i to u četiri sporta: alpsko skijanje, biatlon, skijaško trčanje i sankanje.

BiH će na Zimskim olimpijskim igrama mladih u Lozani predstavljati takmičari: Esma Alić i Alen Bičakčić Alen (alspko skijanje), Aleksa Vuković, Uroš Lalović i Davor Škipina Davor (bitalon), Đorđe Santrač, Vesna Pantić i Sara Plakalović (ski trčanje) i Hamza Pleho (sankanje), te treneri Mirza Nezirović, Bojan Minić, Katarina Bogdanović, Goran Santrač i  Senad Omanović.

Ispred Olimpijskog komiteta BiH kao šef misije putuju Said Fazlagić, generalni sekretar, i zamjenik šefa misije Dejana Planinčić.

Imajući u vidu da se takmičenja održavaju na dvije udaljene lokacije, zastavu Bosne i Hercegovine na svečanom otvaranju u Lozani će nositi skijašica Esma Alić, dok će zastavu u Sent Moricu nositi takmičar u skijani Hamza Pleho, saopšteno je iz Olimpijskog komiteta BiH.

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.

Tagovi

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Naj talentovani ucesnici pa i moj unuk

Naj sposobniji od najbolji pa i moj unuk ljubi ga baba i dedababa i deda

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC