• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Krunić i Stojanović jače od Slovenije, Srbija će igrati baraž!

Autor mondo.rs

Teniserke Srbije uspjele da pobijede reprezentaciju Slovenije u dublu i da se plasiraju u aprilski baraž.

 FED-kup-Luksemburg-Srbija-savladala-Sloveniju-borba-za-povratak-u-Svjetsku-grupu-plej-of-baraz-april Izvor: MN PRESS

Olga Danilović nije uspjela da donese bod, Nina Stojanović je donijela izjednačenje, a srpski dubl je savladao Sloveniju. Pobjeda vrijedna plasmana u aprilski baraž.

Nakon što je u singlu prikazala zašto je najbolja teniserka Srbije, Nina Stojanović je zablistala i u dublu. Ona i Aleksandra Krunić su u dva seta (6:4, 6:4) savladale tandem Juvan - Zidanšek.

Možda će vas zanimati

To znači da će reprezentacija Srbije u aprilu imati priliku da obezbijedi plasman u viši rang FED kupa, a 17. i 18. aprila će se srpske teniserke boriti za to. Plej-of Svjetske grupe koji je na programu za nešto više od dva mjeseca veliki je rezultat za ženski tenis.

Reprezentativke Srbije su prvo u grupnoj fazi savladale Luksemburg i Švedsku, da bi u malom finalu bile bolje od Slovenki. Sigurna igra srpskog dubla razoružala je reprezentaciju čija je najbolja teniserka na 75. mjestu WTA liste.

Srbiji je u prvom dijelu seta bio dovoljan samo jedan brejk, a on se desio u petom gemu. Drugi set je bio mnogo neizvjesniji, pa su teniserke čak pet puta prepuštale servis gem protivnicama. I u takvim okolnostima su se bolje snašle Nina Stojanović i Aleksandra Krunić.

Bila je ovo treća pobjeda srpskog dubla, koji je u svakom od odigranih mečeva u Luksmeburgu donosio odlučujući bod našem nacionalnom timu. Prije toga je Danilović poražena, a Stojanović slavila u singlu.

Srbija je posljednji put bila deo Svjetske grupe 2016. godine, kada je ubjedljivo poražena od Španije i od Belgije u oba meča koja je odigrala. Od tada traju pokušaji da se FED kup tim vrati na svjetsku mapu, ali je uvijek malo nedostajalo za to.

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC