• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Novak Đoković je Federerov hroničan problem"

Autor mondo.rs

Pitanje najboljeg igrača svih vremena se sve češće postavlja u stranim medijima...

 Da li Novak Đoković najbolji teniser ikada Izvor: Guliver/Getty images/Laurence Griffiths, LAURENCE GRIFFITHS/GETTY IMAGES EUROPE

"Da li je Novak Đoković najbolji teniser svih vremena?" To pitanje nalazi se u naslovu teksta "Tennis World USA", u kolumni novinara Lorenca Ćiotija.

"Da li to možemo već sada da kažemo", pita se Ćioti u autorskom tekstu.

Možda će vas zanimati

 Debata o najboljem teniseru svih vremena polako postaje sve uzavrelija, kako Novak Đoković nastavlja da osvaja gren slemove i približava se Rafaelu Nadalu i Rodžeru Federeru. Ponovo je postao i najbolji teniser sveta i sve češće se teniski novinari širom svijeta pitaju koji je odgovor na to pitanje.

Ćioti navodi da je u ovom trenutku nemoguće dati tačan odgovor na to pitanje, ali i da je Đoković u najboljoj poziciji da u naredne dve-tri godine sebe "ustoliči" kao najvećeg ikada.

On ističe da mnogo i dalje govore o Federerovom stilu igre i rekordima koje je postigao, kao i da će drugi isticati Nadalov nevjerovatan učinak na Rolan Garosu.

"Đoković ima manje gren slemova od Švajcarca i Španca, ali u projekciji budućnosti, na kraju njegove karijere, on bi mogao da ima više", piše Ćioti.

On podseća da Đoković vodi u međusobnim okršajima protiv obojice velikih rivala, kao i da je od Vimbldona 2014, Novak devet od svojih 17 slemova osvojio u narednih šest i po godina u kojima je čak imao 18 meseci mučenja zbog problema sa povredama. Takođe i Pet Keš je nedavno rekao da je Đoković imao teži put do gren slem titula od svojih rivala.

"Đoković je jedini uspeo da ostvari 'Nole-slem' i ove sezone ima priliku da to ponovo iako će mu na Rolan Garosu biti najteže. Ali već na kraju 2020. on bi mogao da se dodatno približi (i stigne?) Federerovih 20 i Nadalovih 19 slemova", objašnjava Ćioti.

Na kraju svog izlaganja, novinar ističe da je Đoković postao hroničan problem za Federera, problem za koji Švajcarac nije našao lek.

"Ako Novak Đoković još uvek nije najbolji svih vremena, on bi to mogao da postane u narednim mesecima."

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC