• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Kad vidim Novaka, vidim mog Dražena, oni su najjači sportisti u istoriji"

Autor mondo.rs

Majka Dražena Petrovića govorila o najboljem teniseru svijeta, kao i Dejanu Bodirogi.

 Majka Dražena Petrovića - Novak Đoković je kao moj Dražen Izvor: Guliver/Getty Images/Tim DeFrisco/MN Press

Ove godine biće tačno 27 godina od smrti Dražena Petrovića, košarkaša kojeg su zvali Mocartom, a njegova majka Biserka bila je ta koja je famoznog 7. juna 1993. prva čula vijest da je njen sin poginuo u saobraćajnoj nesreći.

Biserka Petrović je u intervjuu za "Kurir" govorila o toj nesreći, o svom sinu i karijeri koju je imao. Ipak, jedna izjava se istakla.

Majka legendarnog košarkaša iz Šibenika uporedila je Dražena Petrovića sa Novakom Đokovićem, kada je bila upitana o pobjedničkom mentalitetu i psihičkoj snazi koju je njen sin pokazivao na terenu.

"Novak kao da je iz moje kuće, meni je uvijek bilo teško kada je on bio povrijeđen, kada se loše pisalo o njemu. Znala sam da će se vratiti i sve to demantovati svojom igrom", rekla je i potom otkrila manje poznate informacije.

"Kad gledam Novaka, kao da vidim mog Dražena, koliko on daje sebe na terenu, koliko želi da bude najbolji. Mislim da su to dvojica najjačih sportista sa ovih prostora u istoriji. Kad je pobijedio u Australiji, odmah smo poslali čestitku. Bili smo kod Novakovih roditelja u restoranu za vrijeme fajnal-fora u Beogradu. To je jedna divna porodica, sprijateljili smo se", rekla je Biserka Petrović u intervjuu za "Kurir".

Ona je govorila i o Dejanu Bodirogi, čija je baba bila rođena sestra Draženovog dede. Na konstataciju da je Petrović bio Bodirogin idol, Draženovog majka je imala isto viđenje.

"Dejan je čak imao i hod sličan Draženovom. Bio je najbolji evropski košarkaš iako nikada nije otišao u NBA", rekla je Biserka Petrović.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC