• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

NIKO ne može da zaustavi Novaka: Trofej u Dubaiju, savršena 2020. traje!

Autor mondo.rs

Stefanos Cicipas je bio svežiji, ali džabe - Novak Đoković je na iskustvo i taktičku perfekciju došao do trofeja u Dubaiju, petog u karijeri. I čeka boljeg izazivača u ovoj sezoni u kojoj ima 18-0!

 DUBAI finale Novak Đoković - Stefanos Cicipas 6-3. 6-4 Izvor: Guliver/Tom Dulat/Getty Images

Rafael Nadal nije mogao da zaustavi Novaka Đokovića u Sidneju, Rodžer Federer i Dominik Tim imali su neuspešan pokušaj u Melburnu, dok je i Stefanos Cicipas morao da kaže "bolji si" u Dubaiju.

Đoković je osvojio 79. trofej u karijeri pošto je taktički perfektnom partijom došao do petog pehara u Dubaiju savladavši mladog i upornog Stefanosa Cicipasa - koji ipak nije došao dovoljno dobro pripremljen na finale. Na kraju u dva seta - 6:3, 6:4!

Srpski teniser, koji je ranije sačuvao prvo mesto na ATP listi, do pobede je došao za samo sat vremena i 19 minuta u neuobičajenom mirnom finalu.

Nakon što se ekstremno "potrošio" protiv Gaela Monfisa, svog najboljeg izazivača u 2020. godini u kojoj ima skor 18-0, Novak Đoković je laganije ušao u meč, čuvao svoj servis, a onda dočekao finiš seta u kom je svom silom napao Stefanosa Cicipasa.

Nakon što je sačuvao brejk šansu na svoj servis, Nole je u prvoj prilici za "oduzimanje servisa" uzvratio Cicipasu i lako prvi set priveo kraju.

U drugom setu slična priča. Đoković je prvi stigao do brejka, doduše u ranijoj fazi (3:2), odmah je Cicipas uzvratio ribrejkom, međutim srpski teniser je najbolje ostavio za kraj. Sjajnom taktikom, pasivnijom igrom i čekanjem greške rivala - došao je do brejka, pa onda i trofeja u Dubaiju.

Na ovom turniru nije igrao od 2016. godine, a ukupno ga je osvojio peti put pošto je to prethodno radio 2009, 2010, 2011. i 2013. godine.

Ima li boljeg izazivača?

Kompletan tok meča pročitajte na sajtu naših kolega mondo.rs

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC