• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Teniseri do juna neće šljakati!

Autor mondo.rs

Otkazana turneja na najsporijoj podlozi, liste zamrznute.

 Teniseri do juna neće šljakati! Bez turnira na šljaci Izvor: Guliver/Getty images/Paul Kane, Paul Kane/Getty Images AsiaPac

Kompletna sezona turnira na šljaci otkazana je i teniseri će se vratiti na turnire tek u junu! Do tada ćemo morati da čekamo, a velikih promena na ATP i WTA listama neće biti.

Odluka je da se rang liste zamrznu, odnosno da plasmani ostanu onakvi kakvi su danas, bez obzira na bodove koje su igrači trebalo da brane u narednom periodu.

Možda će vas zanimati

Ovo znači da Novak Đoković ostaje prvi, što je nama nekako i najbitnije u uslovima kada je teniska sezona potpuno poremećena. Prvi reket sveta i teniser koji u ovoj sezoni nema poraz će tek u junu početi da brani svoju poziciju.

Do 8. juna, kada je najavljen nastavak teniske sezone, biće propušteno nekoliko velikih turnira. Dva Mastersa, u Rimu i Monte Karlu, WTA turniri u Strazburu i Rabatu, TP turniri u Minhenu, Eštorilu, Ženevi i Lionu, kao i takmičenja na ITF nivou i turniri mlađih kategorija.

Nedavno je važnu odluku odneo Rolan Garos, pošto su organizatori odlučili da taj turnir pomere za jesen. Novi termin početka je 20. septembar, što bi dosta uticalo na pomeranja u američkoj turneji koja se igra na betonu.

Ovakva odluka Francuza nije naišla na odobravanje teniske javnosti, pa ostaje da se vidi kako će se rešiti problemi. Ukoliko se drugi Gren slem ipak bude igrao između Vimbldona i US Opena, mogli bismo da imamo tri od četiri najveća turnira u nešto više od mesec dana.

Pročitajte i ovo

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC