• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Apel plivačkog saveza SAD: Takmičari su pod stresom zbog svega, odgodite OI

Autor mondo.ba

Pismo je upućeno Američkom olimpijskom i paraolimpijskom komitetu

 Američki plivački savez odgodite Olimpijske igre Izvor: Adam Pretty/Getty Images South America

I dok Međunarodni olimpijski komitet, ali i pojedinci iz vrha Japana (čitaj premijer Šinzo Abe), ističu da odgađanje Olimpijskih igara u Tokiju planiranih za predstojeće ljeto (od 24. jula do 9. avgusta) nije opcija bez obzira na pandemiju koronavirusa, mnogo je onih koji se zalažu da bi trebalo da se učini baš to.

Možda će vas zanimati

Muke sportista ranije su iznijele atletičarke, Grkinja Katarina Stefanidi i Amerikanka Katarina Džonson-Tompson, oglasili su se potom i sportski radnici Italije, zemlje koja je najveće žarište virusa Covid-19 u Evropi, a svoje viđenje cijele situacije danas je iznio i američki plivački savez.

Naime, krovni plivački savez u SAD zatražiće od tamošnjeg Američkog olimpijskog i paraolimpijskog komiteta da se založi da se najveća planetarna sportska smotra odgodi za sljedeće ljeto!

''Kao prvi čovjek udruženja koje broji 400.000 članova i koje je iznjedrilo brojne olimpijske šampione, smatram se relevantnim da govorim o Olimpijskim igrama planiranim za predstojeće ljeto'', napisao je izvršni direktor Američkog plivačkog saveza Tim Kinči u pismu upućenom Sari Hiršlend, prvom operativcu olimpijskog komiteta SAD.

''Prioritet našem savezu je bilo i biće zdravlje i sigurnost sportista, trenera, volontera i ostalog osoblja. S obzirom na pandemiju koronavirusa koja se širi, imamo priliku da vidimo da se našim sportistima život okrenuo naopako, te da su primorani da mukotrpno traže načine da nastave sa treninzima i pripremama za, za mnoge od njih, najveće takmičenje u životu.

Mnogi od njih su se suočili sa strašnim preprekama, koje dovode u pitanje njihovu kompetitivnost na ovom takmičenju. Naši sportisti su pod nevjerovatnim pritiskom, preživljavaju stres, a njihovo mentalno zdravlje mora da bude na vrhu liste prioriteta.

S obzirom na sve navedeno, uz dužno poštovanje zahtijevamo od Američkog olimpijskog i paraolimpijskog komiteta da se založi da Olimpijske igre budu odgođene za godinu dana'', stoji, između ostalog, u pismu Plivačkog saveza SAD.

Ako Amerikanci dignu glas...

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Jaaa

Ah, Ameri,štiti ih vlada.... Nije lako biti dopingovan čitavu karijeru, a nemaš se gdje prazniti

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC