• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Olimpijske igre sve diktiraju: Odlažu SP u atletici 2021. godine

Autor Mirjana Šegan

Organizatori Svjetskog prvenstva za atletičare spremni su već sada da otkažu taj događaj, ako se ovog ljeta ne budu održale Olimpijske igre u Tokiju

 SP-u-atletici-2021.-se-odlaze-ako-Olimpijske-igre-2020.-budu-pomjerene Izvor: Guliver/Getty images/Lintao Zhang

Olimpijske igre u Tokiju možda ipak neće biti održane od 24. jula do 9. avgusta kako je planirano, zbog pandemije korona virusa.

A ukoliko se to dogodi, uticaće i na održavanje drugih velikih takmičenja.

Naime, organizatori Svjetskog šampionata u atletici, koje je zakazano za avgust sljedeće godine, već sada su spremni da pomjere taj događaj, ako Olimpijske igre budu odložene za 2021. godinu.

Možda će vas zanimati

Svjetsko prvenstvo u atletici na programu je od 6. do 15. avgusta 2021. u Judžinu, u Sjedinjenim Američkim Državama, ali je saopšteno da je moguće da se takmičenje održi u nekom drugom periodu.

Svjetska atletska federacija (IAAF) unapred razmišlja o tome i objavila je da je spremna da odloži Svjetsko prvenstvo 2021.

"Svjetska atletika već je vodila razgovore s članovima Organizacionog odbora o mogućnosti da Olimpijske igre budu pomjerene za godinu dana, a oni su potom razgovarali sa svim relevantnim strukturama i uvjerili nas da će u saradnji sa svojim partnerima omogućiti održavanje Svjetskog prvenstva u nekom drugom terminu, ako to bude potrebno", stoji u saopštenju IAAF.

I Sebastijan Kou, prvi čovjek svjetske atletike, pisao je predsedniku MOK Tomasu Bahu i naveo da pomno prate razvoj situacije.

"Niko ne želi da Olimpijske igre budu odložene, ali jasno je da ne možemo održati događaj po svaku cijenu, a svakako ne po cijenu bezbjednosti sportista. Zato pratimo sve što se dešava, kako bismo pravovremeno reagovali", naveo je Kou u pismu MOK.

Uprkos višemjesečnom opiranju čelnika organizacionog odbora Olimpijskih igara 2020, kao i predstavnika MOK da Igre u Tokiju budu pomjerene, sve je izvesnije da će se to ipak dogoditi.

Već nekoliko zemalja jasno je poručilo da neće slati svoje sportiste u Japan ovog ljeta, ako se Igre budu održale, a i član MOK Dik Paund američkim medijima je najavio da će Igre biti odložene.

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC