• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Sebastijan Kou: Olimpijske igre ovog ljeta nisu ni izvodljive ni poželjne!

Autor mondo.ba

Lord Sebastijan Kou, predsjednik Svjetske asocijacije atletskih federacija (IAAF) u ponedjeljak je pozvao na odlaganje Ljetnih olimpijskih igara u Tokiju 2020. godine.

 Sebastijan Kou: Olimpijske igre nisu ni izvodljive ni poželjne! Izvor: Alexander Hassenstein/Getty Images Europe

U pismu upućenom Tomasu Bahu, predsjedniku Međunarodnog olimpijskog komiteta (MOK), britanski mediji navode da Kou naglašava da Olimpijada u julu 2020. godine nije "ni izvodljiva, ni poželjna", zbog globalne krize izazvane pandemijom koronavirusa, prenijela je agencija "Anadolija".

MOK je nedavno odlučio da sačeka još četiri sedmice do donošenja konačne odluke u vezi sa održavanjem Igara 2020. godine. Među opcijama koje su spominju su odgađanje na nekoliko mjeseci ili, što je vjerovatnije, na godinu dana.

Možda će vas zanimati

 Neke zemlje, poput Kanade i Australije, već su donijele odluku da neće slati svoje reprezentacije na Olimpijske igre u Tokiju, ukoliko budu održane ove godine.

Iz Olimpijskog komiteta Kanade su čak i pozvali Međunarodni olimpijski komitet (MOK) i Svjetsku zdravstvenu organizaciju (WHO) da odgode Igre u Tokiju 2020. za godinu dana.

Ljetne olimpijske igre u Tokiju trebale bi se održati od 24. jula do 9. avgusta ove godine. Iz MOK-a su prošle sedmice objavili da još uvijek ne razmišljaju o otkazivanju igara.

Svjetska zdravstvena organizacija (WHO) 11. marta je zbog širenja korona virusa proglasila "globalnu pandemiju". Od COVID-19 u svijetu je umrlo više od 15.000 ljudi, a potvrđeno je više od 350.000 slučajeva zaraze u gotovo 190 zemalja.

Takođe, WHO je Evropu proglasio novim epicentrom pandemije koronavirusa, koji se prvi put pojavio krajem prošle godine u kineskom gradu Vuhanu.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC