• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Interov defanzivac najbolji Slovak, Marek Hamšik skinut sa trona

Autor mondo.ba

Član ''nerazura'' dočekao svojih pet minuta

 Milan Škriniar najbolji fudbaler Slovačke Izvor: EMILIO ANDREOLI/GETTY IMAGES EUROPE

Defanzivac Intera Milan Škriniar izabran je za najboljeg slovačkog fudbalera u protekloj godini.

Ipak, kako bi primio tu nagradu, član odbrambenog bedema ''nerazura'' moraće da sačeka neko srećnije vrijeme, s obzirom da su širom svijeta sva javna okupljanja otkazana ili odgođena zbog pandemije koronavirusa.

Možda će vas zanimati

Nagradu za najboljeg u Slovačkoj dodjeljuje nacionalni fudbalski savez u saradnji sa listom ''Pravda'', nagrada se dodjeljuje 27. put, odnosno od 1993. godine, a računali su se glasovi trenera i sportskih novinara.

''Žao mi je što ceremonija dodjele priznanja ovaj put nije mogla da se održi kao do sada. Međutim, u trenutku u kojem se nalazimo, to je neizodljivo i sasvim opravdano'', rekao je Škriniar za ''Pravdu''.

''Naravno, mnogo sam srećan zbog ove nagrade i zahvalan sam svima koji su glasali za mene. Stanislav Lobotka (vezni fudbaler Napolija, prim.aut.) mi je rekao prošle godine (Lobotka bio treći, Škriniar drugi u izboru) da nagradu može da osvoji neko drugi ako Marek Hamšik ode u Kinu. Nadam se da Marek nije ljut'', istakao je Škriniar, koji je iskoristio priliku da apeluje na stanovništvo da ostanu u svojim domovima.

''Želim da kaćem ljudima da treba da budemo razumni, ostanimo kod kuće, brinimo se za sebe. Sada je zdravlje najvažnije. Samo na taj način možemo da prebrodimo sve ovo, pa da nastavimo da igramo fudbal.''

Škriniar je tako skinuo Hamšika sa trona nakon šest godina, a nekadašnji igrač Napolija je trijumfovao na osam od posljednjih deset izbora.

Drugo mjesto je ovog puta zauzeo golman Njukasla Martin Dubravka, dok je Hamšik trećeplasirani.

Nagrada za najboljeg igrača ispod 21 godine, koja se dodjeljuje od 2000. godine, pripala je napadaču Fejenorda Robertu Boženiku, dok je najbolji trener za 2019. godinu strateg Slovana iz Bratislave Jan Kozak, sinu nekadašnjeg selektora koji nosi isto ime i prezime, a koji je 2016. godine po prvi put u istoriji odveo Slovačku na Evropsko prvenstvo.

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC