• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ovaj čovjek je baš uporan: Sportisti, ne odustajte od Igara u Tokiju!

Autor Beta

Predsjednik Međunarodnog olimpijskog komiteta Tomas Bah i dalje ne misli da bi trebalo odložiti Olimpijske igre u Tokiju.

 Olimpijske-igre-2020-odlaganje-korona-virus Izvor: Tanjug/AP Photo/Jae C. Hong, FILE

Sa dva različita kraja planete u noći između nedjelje i ponedjeljka stigla je identična vijest: BOJKOT OLIMPIJSKIH IGARA U TOKIJU!

Gotovo istovremeno oglasile su se Kanada i Australija, a nešto kasnije dobili smo i stav Srbije po pitanju predstojećih Igara, planiranih da počnu 24. jula ove godine, ali dovedenih u pitanje zbog pandemije korona virusa.

Možda će vas zanimati

Brzo se oglasio i predsjednik Međunarodnog olimpijskog komiteta (MOK), Tomas Bah, porukom sportistima da ne bi trebalo da odustaju.

"Kao uspješni sportisti znate da nikada ne bi trebalo da odustanemo, čak i kada su šanse za uspjeh jako male. Naša posvećenost uspješnom održavanju Olimpijskih igara u Tokiju bazira se upravo na ovom iskustvu. Naučeni smo kao sportisti da se prilagođavamo novonastalim situacijama. Iz tog razloga, i mi u organizaciji Olimpijskih igara svakodnevno razmišljamo o različitim scenarijima i prilagođavamo ih situaciji iz dana u dan", naveo je Bah u obraćanju sportistima nakon sastanka Izvšrnog odbora MOK-a.

Ova organizacija će u naredne četiri nedjelje odlučiti o sudbini Olimpijskih igara u Tokiju.

"Znam da je ova situacija otvorila mnogo pitanja i takođe znam da racionalni pristup ne može da se poklopi sa mnogima od vas", naveo je Bah sportistima.

Sve je izvjesnije da će se Olimpijske igre umjesto na ljeto ove, održati 2021. godine.

Bah je istakao da se MOK po pitanju cjelokupne situacije oslanja na savjete radne grupe u kojoj se nalaze i eksperti iz Svjetske zdravstvene organizacije, kao i da otkazivanje Olimpijskih igara nije opcija.

Bah je rekao i da bi otkazivanje srušilo olimpijski san 11.000 sportista, te iz tog razloga neodržavanje najveće svetske smotre sporta nije na agendi MOK-a. 

/3 scenarija za Tokio 2020: Najskuplja odluka u istoriji sporta!

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC