• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Neprepoznatljivi, brižni Flojd objavio: Prelazim u trenere!

Autor Pavle Knežević

Najbolji bokser svoje generacije riješio je da pređe na drugu stranu...

 Flojd-Mejveder-postaje-trener-inspiracija-stric-Rodzer-Mejveder Izvor: Guliver/Getty images/Al Bello, Al Bello/Getty Images North America

Najbolji bokser svoje generacije i 21. vijeka (za sad), Flojd Mejveder objavio je rano jutros da želi da postane trener, inspirisan svojim stricem Rodžerom.

Flojd je ove godine u kratkom roku ostao bez bivše supruge, majke njegove djece, kao i strica sa kojim je ostvario najveće uspehe, Rodžera Mejvedera. Sada je na Instagramu objavio svoju namjeru da postane trener, da bi vratio svijetu dio onoga što je dobio.

Možda će vas zanimati

Ovaj Flojd je potpuno drugačiji od onog koga smo navikli da gledamo u ringu. Sada je emotivan, promišljen, pažljiv i brižan. 

Na Instagramu je objavio snimak kako radi sa fokuserima sa svojim 14-godišnjim bratancem, koji nema nikakvo iskustvo u boksu. Prethodno je radio malo sa svojim najstarijom sinom, 20-godišnjim Koronom Mejvederom, koji pokušava da izgradi karijeru repera.

"Kao što znate, imao sam nevjerovatne trenere, uključujući i tatu i strica. Poslije nedavnog odlaska mog strica Rodžera, osjetio sam inspiraciju da pomognem onima oko mene na isti način na koji su oni bili uz mene tokom moje bokserske karijere", napisao je Flojd.

On je objasnio da je tokom izolacije imao vremena da razmišlja i da je shvatio da želi da napravi razliku u životima ljudi i da im pomogne da ostvare ciljeve.

"Pravi trener želi najbolje od svojih boraca i gura ih da ispune svoje mogućnosti. Ja sam nov u pomaganju ljudima da treniraju, pošto sam uvijek bio sa druge strane fokusera. Borac može biti impresivan kada radi sa njima, ali to ga ne čini velikim borcem. Isto važi i za trenere. Moj cilj je sada da pomognem drugima da postanu najbolje verzije sebe i da hodaju puni samopouzdanja", napisao je Flojd.

Iako je ova promjena Flojdovog životnog prisustva zaista dirljiva (bez ikakve ironije), dugačak je i težak put ka postajanju trenerom.

Naravno, nije pretjerivanje reći da za Flojda u boksu nema baš nikakvih tajni, ali to nije dovoljno da se postane dobar trener, pogotovo ne, kako izgleda, na ovaj način koji je izabrao: pravljenje boksera od početka.

Rijetki su, baš retki treneri koji su pronalazili talente i onda ih dizali u vrhunske boksere. Češće se dešavalo da veliki talenti dođu kod velikih trenera i postanu pravi i odlični bokseri.

Flojd će morati da shvati, mada to već verovatno zna, da mnogi talenti nikada ne postanu pravi bokseri, iz ovih ili onih razloga.

Još jedna nepoznanica jeste da li će Flojd istrajati u ovoj namjeri ili je ovo samo trenutak inspiracije.

Iako je tokom karijere odavao utisak bezbrižne ljenštine, odavno znamo istinu da je on jedan od najvrijednijih i najmarljivijih sportista, koji praktično nikada nije izlazio iz hale za trening. Vrijedan i predan rad mu nisu strani, ali nije isto kada radiš za sebe i za druge.

"Nov sam u trenerskom poslu i za sada radim sa ljudima koji nemaju nikakvo boksersko iskustvo, tako da rastemo zajedno. Ali, jedno vam obećavam: biću jedan od najboljih trenera na svijetu. Inspirišite i budite inspirisani", napisao je Flojd.

Mejveder u boksu trenutno radi kao promoter, a najslavnije ime u njegovoj "ergeli" je šampion u dvije težinske kategorije (superpero i laka) Džervonta Dejvis.

Flojdu želimo uspjeha i sve najbolje u daljoj karijeri.

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC