• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ne, Ferari se neće povući iz Formule 1

Autor Beta

Čuvena ekipa demantovala navode da bi mogla da odustane od takmičenja.

 Ne, Ferari se neće povući iz Formule 1 Izvor: Guliver/Mark Thompson/Getty Images

Italijanska ekipa Ferari saopštila je da će ostati u Formuli 1 uprkos navodima da bi taj slavni tim mogao da se povuče iz sporta ako predložena granica budžeta za 2021. godinu bude postavljena prenisko.

List "Gardijan" je u naslovu teksta nagovestio da je Ferari spreman da se povuče, ali je zatim taj naslov intervjua sa direktorom ekipe Matijom Binotom zamenjen, a Ferari je potom saopštio da Binoto nije pomenuo da će ekipa napustiti Formulu 1. 

Možda će vas zanimati

"Naprotiv, rekao je da ne bismo želeli da budemo u poziciji da moramo da razmotrimo dalje mogućnosti, osim nastavka trkanja u Formuli 1, za razvijanje našeg trkačkog DNK", navodi se u objavi italijanske ekipe, a prenosi "Skaj".

Binoto je za "Gardijan" rekao da bi drastično smanjenje budžeta, koje su tražile pojedine ekipe koje se suočavaju sa teškoćama tokom pandemije korona virusa, dovelo u opasnost stotine radnih mesta u fabrici u Maranelu.

Ekipe su se prošlog juna dogovorile da budžet za 2021. godinu bude 175 miliona dolara, ali su prošle nedelje na sastanku sa čelnicima Formule 1 o ograničenju potrošnje neke od njih tražile maksimum od 145 miliona, a za 2022. godinu od 130 miliona. Dogovor nije postignut.

"Nivo od 145 miliona dolara je već nov i zahtevan u poređenju sa onim što je izneto prošlog juna. To se ne može postići bez daljih značajnijih žrtava, posebno u pogledu naših ljudskih resursa", naveo je Binoto.

Nova sezona u Formuli 1 trebalo je da počne 15. marta u Australiji, ali još nije počela zbog pandemije korona virusa. Za sada je odloženo ili otkazano devet trka, a čelni ljudi Formule 1 nadaju se da bi takmičenje moglo da počne tokom leta. Postoji mogućnost da se sezona produži na januar. 

Pročitajte i ovo


Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC