• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ne dopada mu se Đokovićev predlog: Vi najbolji da donirate mnogo više!

Autori mondo.rs Autori Nebojša Marković

I on je nekada bio najbolji teniser sveta, a evo kakav je njegov stav.

 Lejton-Hjuit-ne-svidja-mu-se-predlog-Novak-Djokovic-Hjuit-najbolji-teniseri-najvise-novca-donacija Izvor: Guliver/Getty images/Michael Dodge, Michael Dodge/Getty Images AsiaPac

Predlog Novaka Đokovića - i drugih tenisera - da je potrebno da se napravi fond za pomoć najugroženijim teniserima zbog pandemije korona virusa i dalje nailazi na oprečne komentare.

I dok jedni maksimalno podržavaju ovu ideju, tako ne razmišljaju baš svi.

Možda će vas zanimati

Dominik Tim je bio prvi koji je rekao da ne misli da on treba bilo kome da daje svoj novac, što je i obrazložio, dok je, recimo, Dastin Braun imao spreman odgovor zbog čega Austrijanac nije u pravu.

Plan Saveta igrača, koji predvodi Đoković, jeste da prvih 100 igrača na svetu treba da donira novac u pomenuti fond, po čemu bi oni najbolji davali po 30.000 dolara, dok bi, na primer, oni među niže rangiranim izdvajali 5.000 evra, u zavisnosti od pozicije na ATP listi.

Ipak, nekada najbolji teniser sveta Lejton Hjuit kaže da ovaj plan ima svojih mana. Kao primer je naveo Australijanca Džejmsa Dakvorta.

Dakvort je trenutno 83. teniser sveta.

"Pogledajte nekog ko je nestvarno naporno radio kao što je Džejms Dakvort. Poslednjih par godina on je uradio sve što je trebalo kako bi sebi dao priliku da se vrati u Top 100. On trenutno uopšte ne zarađuje novac, štaviše gubi novac, a ATP želi da on potencijalno donira 5.000 ili 10.000 dolara igračima koji su izvan Top 100. Mislim da to nije pošteno i da neće dobro proći kod određenih 'manjih' igrača", objasnio je Hjuit u jednoj emisiji.

Pojedinci su ranije već naveli ovo kao potencijalni problem, kao i činjenica da je Endi Marej trenutno van najboljih 100 tenisera sveta i da on treba da donira daleko više od drugih, a ne da dobija pomoć.

Međutim, stav Hjuita je da oni u samom vrhu treba da doniraju najviše novca jer daleko najviše i zarađuju.

"Ako 'razbijete' ovaj prelog na činioce, videćete da bi najboljih četiri ili pet igrača verovatno trebalo da doniraju više novca nego što je planirano", objasnio je Hjuit.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC