• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Tukao" je i Rafu i Rodžera, a evo zašto Đokovića još nije pobijedio

Autori mondo.rs Autori Nebojša Marković

Borna Ćorić je dao interesantan intervju.

 Zašto BOrna Đoković nije pobijedio Novaka Đokovića Izvor: Guliver/Getty images/Lintao Zhang, LINTAO ZHANG/GETTY IMAGES ASIAPAC

Borna Ćorić je trenutno 33. teniser svijeta i, kao i ostali igrači, u skorije vrijeme teško da će dobiti priliku da taj plasman popravi.

Ipak, hrvatski teniser je već ostvario neke velike stvari u svojoj karijeri, ali ne i jednu - da pobijedi Novaka Đokovića.

Možda će vas zanimati

Kada se pojavio na teniskoj sceni kao sasvim mlad igrač, Ćorić je bio jedan od onih od kojih se očekivalo da napravi veliki bum.

Ipak, od toga nije bilo ništa, ali je 2018. godine uspio da osvoji Dejvis kup sa reprezentacijom Hrvatske.

"Dvije pobjede protiv Rodžera Federera u Haleu i Šangaju su bila dva posebna momenta, ali najbolji od svih je osvajanje Dejvis kupa, bez sumnje. To mi je bio san još od detinjstva. Nikada nisam mogao da pretpostavim da će se to dogoditi", rekao je Borna Ćorić za "Teniski magazin".

On se dotakao svojih početaka u tenisu, kada su veliku ulogu u njegovom napretku imali jedan od Đokovićevih sadašnjih saradnika Goran Ivanišević i Ivan Ljubičić, sada trener Rodžera Federera.

"Sjećam se kad sam imao 13 godina i nisam imao trenera. Osjećao sam se malo izgubljeno, nisam igrao dobro, slomio sam ruku i morao sam na operaciju. Goran je bio tu u svakom momentu za mene. Poslije toga me je trenirao oko godinu dana, čak i danas još uvijek razmjenjujemo neke ideje", istakao je Ćorić.

Momak rođen 1995. godine se dotakao i "velike trojke" Đokovića, Nadala i Federera i osvrnuo se na činjenicu da srpskog igrača nikada nije pobedio (ima tri poraza), dok je protiv Španca i Švajcarca upisao po dva trijumfa.

"Sva trojica su nevjerovatni igrači i uradili su mnogo za tenis. I dalje rade. Možda ga nikad nisam pobijedio zato što Đoković i ja imamo sličan stil igre. Kad god se suočimo jedan sa drugim, on sve uradi malo bolje. Možda je to razlog zašto ga još uvijek nisam savladao", zaključio je Borna Ćorić.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC