• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Odgovorio na Novakov predlog: Teško je to progurati, imam bolju ideju

Autori mondo.rs Autori Nebojša Marković

Indijac zna šta bi bilo najpametnije učiniti u ovom trenutku.

 Juki-Bambri-indijski-teniser-povecajte-nagradne-fondove-predlog-Djokovica-resenje Izvor: MN PRESS

Debata o finansijskoj pomoći nižerangiranim teniserima koji su ugroženi zbog pandemije korona virusa i dalje traje, a svakim danom pojavljuju se nove ideje.

Jednu takvu ima i indijski teniser Juki Bambri, koji smatra da ima bolji predlog nego onaj koji je podržao Novak Đoković.

Možda će vas zanimati

Indijac nije konkretno imao kritiku na ideju za koju se zalaže najbolji teniser sveta, već smatra da bi čitavu polemiku trebalo okrenuti na drugu stranu.

Đoković i drugi teniseri su želeli da svako od prvih 100 tenisera sveta izdvoji određenu svotu novca, čime bi se došlo do oko 4.500.000 dolara pomoći onima najugroženijima. Ali Bambri je svestan kompleksnosti takve ideje.

“Mislim da je teško to progurati. Koliko sam čuo, mnogo je tenisera koji su rezervisani u vezi sa time. Ljudi bi bili srećniji da svoj novac daju medicinskim radnicima ili drugima kojima je potrebna pomoć nego nasumičnim teniserima sa kojima se takmiče“, kaže Bambri, trenutno 137. teniser sveta.

On je tokom karijere zaradio nešto manje od 1.000.000 dolara i njegovo idealno rešenje bi se odnosilo na vodeća teniska tela u muškom tenisu - ATP i ITF.

“Najbolje bi bilo da sada pokušamo da povećavamo nagradne fondove, oni su kikiriki kada se pogleda koliko zarađuju gren slemovi, Mastersi i ostala vodeća tela. Povećanje treba da krene sa suprotne strane, a ne da se doda još jedan milion pobedniku - to je mnogo bolje nego jednokratna isplata od 5.000 ili 10.000 dolara“, zaključuje Juki Bambri.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC