• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Rolan Garos "na dugačkom štapu": Hoće li se uopšte igrati u Parizu?

Autor Mirjana Šegan

Uskoro bi trebalo da se zna više detalja

 Rolan-Garos-2020-hoce-li-se-igrati-na-jesen-u-Parizu Izvor: Guliver/Getty images/Clive Brunskill

Organizatori Rolan Garosa nisu odustali od grend slema u Parizu, iako je pandemija korona virusa uticala da se taj turnir ne igra u uobičajenom terminu krajem maja i početkom juna.

Oni su odlučili da ga pomjere za jesen, iako ne mogu sa sigurnošću da znaju da li će u to vreme biti moguće da se održi. Dva puta su pomjerali termin.

Možda će vas zanimati

Najprije je odložen za period od 20. septembra do 4. oktobra, ali su mnogi izrazili nezadovoljstvo jer je preblizu US Opena (24. avgust do 13. septembra), pa je pomjeren nedjelju dana kasnije, od 27. septembra do 11. oktobra.

Ipak, za sada je njegovo održavanje još uvijek na "dugačkom štapu".

"U stalnom smo kontaktu sa različitim međunarodnim teniskim instancama u vezi sa optimalnim kalendarom za drugi dio sezone. Finaliziraćemo ga uskoro", poručili su za "Večernje novosti" iz organizacionog tima Rolan Garosa.

Rolan Garos, jedini grend slem na šljaci, za razliku od Vimbldona, nije osiguran od štete koju nanosi pandemija, zbog čega organizatori na sve načine pokušavaju da ga zadrže na programu.

Teško je, međutim, u ovom trenutku dati odgovor na pitanje da li će to biti moguće, jer ni sami teniseri, poput Rafaela Nadala nisu previše optimistični da li će se uopšte igrati turniri u 2020. godini.

Osim toga, problem za organizatore bi mogli da prave i vremenski uslovi. Na Rolan Garosu postoji pokretni krov, ali samo na centralnom terenu, ali budući da je u pitanju grend slem na kojem se igra veliki broj mečeva, izvjesno je da bi mnogi morali da se igraju na otvorenom, pa je veliko pitanje da li bi to bilo izvodljivo tokom jesenjih dana, koji često znaju da budi veoma hladni u Parizu. 

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC