• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kada je Novak Đoković "otišao u penziju" na 10 dana: Svi smo plakali...

Autori mondo.rs Autori Nebojša Marković

Detalje priče otkrila je njegova supruga.

 Jelena Đoković Kada je Novak Đoković "otišao u penziju" na 10 dana: Svi smo plakali... Izvor: Guliver/Getty images/Clive Brunskill, Clive Brunskill/Getty Images North America

Novak Đoković je osvojio 17 gren slem trofeja u karijeri i nalazi se na samo tri koraka iza Rodžera Federera. Pet od tih 17 slemova osvojio je od leta 2018, iz sedam pokušaja.

Međutim, pre nego što je stigao famozni trijumf na Vimbldonu posle dvogodišnje pauze, Đoković je ozbiljno razmišljao da se oprosti od tenisa.

Možda će vas zanimati

Najbolji teniser sveta je jednu krizu već prolazio 2009. godine, o čemu smo nedavno pisali, ali ova je bila drugačija.

Đoković se mučio sa povredom lakta, išao je na operaciju početkom 2018. nakon što je drugi deo 2017. u potpunosti propustio. Međutim, prebrzi povratak na teren je uzeo maha.

Usledio je bolan poraz od anonimusa Danijela Tara u Indijan Velsu, da bi potom izgubio meč i u drugom kolu Majamija, od Benoe Pera. Taj poraz je naročito teško pao srpskom teniseru.

Šta se sve tada dešavalo prisetila se Jelena Đokovića u razgovoru sa novinarom Grejemom Besindžerom. Novinar je priču nazvao "Novak Đoković je bio u penziji 10 dana".

"Rekao mi je 'Prekidam. Izgubio sam u Majamiju, to je bio težak udarac'. Okupio je sve nas i poručio 'Drugari, zavšio sam'. Bila sam zbunjena, a onda je Novak rekao Eduardu (Artaldi) da priča sa sponzorima i prenese im da prestaje na šest meseci, godinu, možda i zauvek", započela je Novakova supruga.

Izvor: Guliver/Getty images/Al Bello, Al Bello/Getty Images North America

"Plakali smo i svi su mu govorili 'Šta radiš? Nije sada vreme', da ne sme da odustane... Onda smo otišli na odmor, hteo je da se izoluje od tenisa i kada kada je to, onda ne želi ni da ga gleda. A ja volim tenis, vodila sam decu da igram s njima, a onda se Novak pojavio četvrtog dana. Video me je kako igram protiv stare mašine za tenis, Stefan se pored takođe igrao... Za njega tenis nije više bio zabavan, hteo je da uživa bez priitiska", objašnjava Jelena Đoković.

Ona je brzo nastavila da prepričava događaje.

"Došao je bez patika, majice, samo u šortsu i rekao 'Mogu li da dobijem reket', na šta sam mu odgovorila 'Ne, ti si napustio tenis. Napusti teren, ovo je naše vreme'. Šalili smo se malo, a Stefan mu je govorio 'Tata, možeš sada ti'. Uzeo je reket i loptice, servirao nekoliko puta i rekao 'Hm, ne osećam se loše'. Pitala sam ga da li možemo zajedno da igramo i uradili smo to."

Potom je usledio ključni događaj.

Izvor: Guliver, Hannah Peters/Getty Images AsiaPac

"Poslednjeg dana odmora uzeo je adekvatnu majicu za trening i patike i rekao mi 'Pozvaću Marijana (Vajda) i pitaću ga da se vrati i bude mi opet trener. Odgovorila sam 'Kako to misliš?', uz osmeh... Ostalo je istorija."

Jelena je istakla da je Novak tog proleća previše žurio da se što pre vrati na teren, nakon što je sanirao povredu lakta.

"To je bila ona godina kada je žurio da se vrati tenisu posle operacije. Tih 10 dana se osećao kao da neće više igrati tenis. Nije imao dobre rezultate, žarko ih je želeo i bio je nestrpljiv. Mnogi su mu govorili da uspori, a onda je počeo da bude. Iako deluje da nije neki gubitnik, ipak jeste. Oporavlja se kao feniks, nalazi motivaciju i ponovo sve počinje da gradi. I to posle što izgradi je neverovatno", zaključila je Jelena Đoković.

Jelena Đoković o Novakovoj želji da ode u penziju 2018.
Izvor: YouTube/Graham Bensinger

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC