• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Novakov govor o Srbiji koji vas neće ostaviti ravnodušnim! (VIDEO)

Autor mondo.rs

Najbolji teniser sveta Novak Đoković danas je u Ministarstvu spoljnih poslova Srbije dobio Povelju za doprinos promociji Srbije u svijetu. "Volim i poštujem svoju zemlju, iako zbog toga ponekad imam prepreka", kaže on. I ambasador Crne Gore Tarzan Milošević na prijemu.

 Novak-Djokovic-dobio-povelju-za-promociju-Srbije-u-svetu-Novak-Djokovic-o-Srbiji Izvor: Guliver, Matt King/Getty Images AsiaPac

Povodom obilježavanja Dana srpske diplomatije, ministar spoljnih poslova Ivica Dačić organizovao je danas prijem na kojem je dodijelio povelje za izvanredan lični angažman i doprinos u promociji interesa Srbije i njenih građana u svijetu.

Povelje su dobili Novak Đoković i karijerni diplomata Dragan Todorović.

Đoković je rekao da mu je velika čast što je dobio Povelju za promovisanje sprskog naroda u svijetu.

"Svakog dana se trudim i nastojim da zastupam prave životne vrijednosti i karakterne osobine i vrline koje su duboko ukorijenjene, ne samo u mojoj familiji, već u čitavom srpskom narodu - požrtvovanost, poštovanje, velikodušnost, jednakost. Vjerujem da svi vi ovdje volite svim srcem vašu zemlju i poštujete je. Ja volim i poštujem svoju zemlju i svjestan sam izazova i ponekad prepreka koje imam u svijetu, ali odgovornosti i dužnosti koju imam da sebe, svoju zemlju i svoju porodicu predstavim u najboljem svjetlu u svakom trenutku. Ja ću nastaviti da volim i poštujem Srbiju i svoj narod i da poštujem i uvažavam sve druge narode svijeta, jer vjerujem da kada se čine djela i misli iz takve emocije da se nepogriješivo čini prava stvar", rekao je Đoković.

Prijemu su prisustvovali akreditovani ambasadori u Srbiji, među kojima američki, ruski, ambasador Crne Gore, kao i Hrvatske, a njima se obratio Dačić, koji je naveo da se kroz više od 180 godina svog postojanja moderna srpska diplomatija suočavala sa brojnim teškim izazovima, a jedan od njih oličen je i u pandemiji virusa korona.

U tom smislu, kontatovao je da se Srbija, zahvaljujući odlučnim i pravovremenim odlukama vlade, zasnovanim na preporukama medicinske struke i pažljivoj svakodnevnoj analizi epidemiološke situacije, uspješno uhvatila u koštac sa posljedicama pandemije.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC