• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Đokovića su kritikovali mnogi, ali Nadal je stao u njegovu odbranu!

Autor Nebojša Marković

Svjetski teniski "broj dva" razmišlja kao i "broj jedan".

 Rafael-Nadal-stao-u-odbranu-Novaka-Djokovic-Nadal-kao-Djokovic-treba-finansijski-pomoci-teniserima Izvor: Guliver/Getty images/Cameron Spencer, Cameron Spencer/Getty Images AsiaPac

Ideja Novaka Đokovića da 100 najbolje plasiranih tenisera na svijetu treba da finansijski pomognu one slabije rangirane u vrijeme krize koju je izazvala pandemija korona virusa do sada je nailazila na oprečna mišljenja.

U početku su mnogi bili oduševljeni prijedlogom, da bi se vremenom javljao sve veći broj tenisera, teniserki i teniskih novinara koji su bili spremni da kritikuju Đokovićev prijedlog.

Možda će vas zanimati

Dominik Tim je bio prvi, potom su se pojedini javljali i kako je nedovoljno da Đoković - koji se oglasio povodom ubistva Džordža Flojda - kao najbolji teniser svijeta donira samo 30.000 dolara, ali sada je u njegovu odbranu stao Rafael Nadal!

Španac očigledno misli da je Đokovićeva ideja validna i da treba pomoći igraćima koji najviše osjećaju ekonomske posljedice zbog prekida sezone.

"Pokrenute su različite mjere, jedna od njih je da 100 najbolje rangiranih tenisera osnuje fond, da donira novac kako bi se pomoglo ostalima. Na taj način se pomaže tenisu generalno, ne samo igačima. U ovako teškim vremenima moramo da mislimo o onima koji su u lošijem položaju od nas", rekao je Nadal.

Španac je jedan od onih koji vjeruje da je malo vjerovatno da će se teniska sezona uopšte nastavljati tokom 2020. godine, a njegov stav da ipak treba pomoći slabije rangiranim igračima, prije svih onih od 250. mjesta pa naniže, poklapa se sa onim što je Đoković pričao. Federerov stav na tu temu još uvijek nije javno poznat.

Teniska sezona je prekinuta bar do kraja jula, mada indicije navode da bi taj rok mogao da bude produžen.

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC