• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kirjos u svom stilu: Osvajanje grend slema nije cilj

Autor Pavle Knežević

Loš momak svetskog tenisa se otvorio i pričao o teškim počecima, ali je priznao i da je protiv Nadala igrao mamuran

 Nik-Kirjos-tenis-teski-poceci-spavao-po-prikolicama-mamuran-protiv-Rafael-Nadal Izvor: Guliver/Getty images/Cameron Spencer, Cameron Spencer/Getty Images AsiaPac

Teniska superzvezda i majstor skandala Nik Kirjos pružio je javnosti redak uvid u svoje skromne i siromašne početke, ali i na život koji se odvija van terena prilikom gostovanja u podkastu svog prijatelja.

Ovaj 25-godišnji Australijanac grčkog porekla podjednako je poznat po zaista ogromnom talentu i po skandalima na terenu i prgavom karakteru zbog koga je često upadao u nevolje.

Možda će vas zanimati

Tokom ćaskanja sa komičarem Eliotom Lonijem, opušteni Kirjos je kroz smeh pričao kako je jednom mamuran pobedio Rafaela Nadala.


Trenutno 40. igrač sveta zaglavljen je u svom domu u Kanberi zbog pandemije koronavirusa, ali je bez problema pričao o svojim pijanim noćnim izlascima sa lepoticama i onda priznao: "Pio sam pivo ili dva sa poprilično mnogo WTA igračica".

Ali, nije kompletna priča bila posvećena skandalima. Kirjos je pričao koliko se mučio da dođe tu gde jeste, uključujući i redovno odsedanje u jeftinim motelima ili parkovima sa prikolicama po Australiji.

Kirjos je hvalio svoju porodicu, a posebno majku Norlejlu, za koju je rekao da se odrekla mnogo toga da bi mu pružila prilike.

"Uvek sam imao neverovatnu podršku. Moja mama se odrekla mnogo stvari da bi me vozala po turnirima širom zemlje. Ostajali smo u prilično s**njkavim hotelima, parkovima sa prikolicama, ali sve je to deo puta. Tada sam samo hteo da se družim sa ortacima, ali uvek sam imao podršku, to je sigurno", ispričao je Kirjos.

On je priznao da je tokom karantina zbog koronavirusa jedva pipnuo lopticu. Osim toga, otvoreno je kazao da ne uživa u treninzima i istakao da osvajanje grend slema "nije cilj".

"Ne verujem da će moje telo izdržati sedam mečeva na grend slemu, od kojih bi svaki potencijalno potrajao tri do četiri sata", objasnio je svoje razloge.

Loni ga je pitao za meč četvrtfinala Sinsinatija 2017, kada je pobedio velikog Rafaela Nadala u dva seta.

"Uvek sam živeo po jednom pravilu. Spreman sam da izlazim na žurke, a kada sam na turnirima, izazivačica em, ali sledećeg dana moram nešto da radim, da treniram ili bilo šta, bar pola sata. Taj meč nije bio drugačiji. Izašli smo, stvarno smo se sjajno proveli, a siguran sam da smo se baš odvalili", priča Kirjos.

"Dan i po kasnije video sam žreb i pomislio 'Znaš, treba da igraš sa Rafom'. Ništa se nije promenilo, rekao sam već šta mislim o ovim igračima. Ne dajem im poštovanje samo zbog toga ko su i šta su uradili", dodao je on.

Iako važi za lošeg momka svetskog tenisa, Kirjos je pobrao simpatije ove godine zbog svog angažovanja oko požara u Australiji, ali i dostavljanja hrane tokom karantina zbog koronavirusa.

On je rekao da je tokom jedne posete smrtno bolesnoj deci shvatio da može da napravi razliku i tada se osećao "najsrećnije".

"Osećam da sam vrlo kulturan. Možda pomalo delujem nezrelo i ponekad kao šaljivdžija, ali osećam da sam sa 25 godina video mnogo. Prošao sam mnogo toga, imao sam mnogo iskustava i u stvari sam jako mudar u mnogim stvarima. Ne mislim da sam se nešto promenio, samo mislim da nisam shvatao koliki uticaj mogu da imam", rekao je Nik Kirjos.

Možda će vas zanimati

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC