• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Nemci ŽESTOKO opleli: Đoković i Beograd IRITIRAJU!

Autori Tanjug Autori Jovan Terzić

Pune tribine, pa žurka u noćnom klubu privukli pažnju svjetske javnosti.

 Nijemci kritikuju - Đoković i Beograd iritiraju Izvor: MN PRESS

Teniski turnir Adria Tour, u organizaciji najboljeg tenisera svijeta Novaka Đokovića, izazvao je uglavnom kritičke reakcije u medijima na njemačkom jeziku, prenosi "Dojče vele" (DW).

Regionalni i humanitarni turnir startovao je prošlog vikenda u Beogradu, a najviše pažnje njemačkih medija privukla je žurka koja je poslije mečeva održana u jednom beogradskom klubu.

Kako prenosi DW, ugledni minhenski dnevni list "Zidojče cajtung" vrlo žestoko kritikuje u svom osvrtu prvi dio teniskog turnira u Beogradu, jer kako se ističe, sasvim je neodgovorno da je, u vrijeme kada čitav svijet pokušava da izađe na kraj sa epidemijom korona-virusa, tribine teniskog centra "Novak" budu prepune gledalaca, a da su se nakon mečeva razdragani igrači međusobno grlili i u potpunosti ignorisali sve higijenske mjere fizičkog distanciranja.

Dodaje se da su se pored toga na društvenim mrežama pojavili i snimci zabave koje su, sa mnoštvom ljudi, organizovane nakon mečeva.

 "Zidojče cajtung" ističe i da je Đoković na "gotovo ciničan način opovrgava svoju ulogu uzora".

"Njegovi egzibicioni mečevi u okviru Adria tura praćeni talasima 'Ole, Ole', a koji su se i dogodili samo zato što postoji smrtonosni virus zbog kog su otkazane sve sportske priredbe, šalju u svakom slučaju pogrešne signale".

Novinar ovog njemačkog lista smatra da je "Đokovićev nastup 'farsa' s obzirom na one koji se očajnicki trude da obezbijede uslove za nastavak teniskih takmičenja".

"Njegovo ponašanje direktno ugrožava interese sporta koji bi on zapravo trebalo da predstavlja. Đoković je predsjednik Savjeta ATP igrača, dakle portparol igrača. Njegove kolege se nadaju ponovnom pokretanju gren-slem turnira krajem avgusta u Njujorku. Đoković se tome suprotstavlja: on smatra, sasvim ozbiljno, da su higijenske mjere pretjerane. Da u igri nije tako ozbiljna stvar, čovjek bi tome mogao samo da se nasmije", zaključuje se u tekstu "Zidojče cajtunga", koji potpisuje Geralda Klefmana.

Pod naslovom "Đoković i Beograd iritiraju" na početak turnira kritički se osvrće i austrijski list "Zalcburger nahrihten".

"Poneki ljubitelj tenisa nije vjerovao svojim očima kada je vidio slike iz Beograda. Pun stadion, bez higijenski mjera i teniske zvijezde koje se grle na terenu. Kao da korona virusa nikada nije ni bilo. Doduše, sve je bilo po pravilima, jer od 1. juna u Srbiji više ne važe nikakva ograničenja. Ali, da li je to zaista bilo neophodno? Da li taj spektakl koji je inicirao Novak Đoković smije da postane pozornica javne provokacije", pita se komentator Kristijan Morc.

Citira se Đokovićeva izjava o ljudima koji snagom molitvi otrovnu vodu pretvaraju u vodu velike iscjeliteljske moći.

"Svjestan toga koliki je uticaj njegovih izjava, Đoković onda priznaje grešku: 'Ponekad kažem nešto, a onda shvatim da to nije trebalo tako formulisati'. Đoković iritira", zaključuje se u tekstu austrijskog "Zalcburger nahrihtena".

Kako prenosi, "Dojče vele", u sličnom su tonu i osvrti u drugim njemačkim medijima.

Magazin "Fokus" svoj tekst naslovljava sa "Teniske zvijezde se provode na partiju i ignorišu virusna pravila", dok sportski internet-portal "Sport1.dec" čak govori o "skandaloznom partiju sa Zverevim i društvom".

U svim tim komentarima navodi se da je sam turnir, odnosno ponašanje tenisera na terenu, njihovo rukovanje i grljenje, bilo iritantno.

Kao posebno problematično oni vide žurku koja je usledila nakon mečeva u jednom beogradskom klubu: "Tu se više nikakva pravila fizičkog distanciranja nisu poštovala", zaključuje se. 

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC