• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

US Open je ZAKAZAN i KRAJ: Odlučeno i o navijačima!

Autori Tanjug Autori Mladen Šolak

Više nema dileme - igraće se!

 US open se igra bez navijača Izvor: Tanjug, Peter Morgan/AP

Guverner države Njujork Endrju Komo rekao je u utorak da će teniski grend slem turnir US ("Ju-es") open biti održan u Njujorku u planiranom terminu od 31. avgusta do 13. septembra, ali bez publike.

"Uzbuđeni smo zbog Ju-es opena, koji će biti održan u Kvinsu, od 31. avgusta do 13. septembra. Biće igran bez prisustva navijača, ali moći ćete da gledate mečeve na televiziji. To prihvatam", izjavio je Kuomo, čime je podržao nameru Američkog teniskog saveza (USTA) da turnir bude organizovan.

"Nevjerovatno smo uzbuđeni jer je gradonačelnik Kuomo, zajedno sa državom Njujork, danas potvrdio naš plan da organizujemo US open", rekao je Majk Daus, izvršni direktor USTA.

"Prepoznajemo ogromnu odgovornost zbog organizovanja prvog globalnog sportskog dogadaja u ovim izazovnim vremenima, i uradićemo sve da bude što bezbjednije, minimizirajući sve potencijalne rizike. Sada možemo dati šansu navijačima širom svijeta da gledaju kako se vrhunski teniseri bore za titulu na Ju-es openu, dok pokazujemo da je tenis idealan sport za socijalnu distancu", naveo je Daus.

Izvor: Tanjug, Adam Hunger/FR110666 AP

Profesionalni ATP i WTA turniri obustavljeni su u martu zbog izbijanja pandemije Kovid-19, zbog čega je "izbrisano" više od 40 dogadaja širom svijeta.

US open je obično četvrti i posljednji grend slem turnir svake sezone, ali bio bi drugi ove godine, poslije Australijen opena, koji je završen pocetkom februara.

Rolan Garos, čiji je termin u maju, odložen je za kraj septembra i trebalo bi da počne nedelju dana poslije US opena, dok je Vimbledon potpuno otkazan, prvi put od kraja Drugog svjetskog rata 1945. godine.

Izvršni direktor "USTA" potvrdio je i da će masters turnir u Sinsinatiju u avgustu biti premješten u Nacionalni teniski centar Bili Džin King u Flušing Midous u Njujorku i biti održan prije US opena.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC