• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

POPRAVLJENI Novak stigao u Muzej voštanih figura u Jagodini: Šta kažete?

Autor mondo.rs

U Muzeju voštanih figura u Jagodini danas je postavljena reparirana voštana figuira najboljeg tenisera sveta Novaka Đokovića

 Novak Đoković popravljena figura u Muzeju voštanih figura u Jagodini Izvor: Promo/ SO Jagodina/ Aleksandar Dobrosavljević

Čelnik Jagodine Dragan Marković-Palma godinama unazad hvali se, između ostalog, i Muzejom voštanih figura. Pojedine figure, međutim, izazivale su mnogo komentara na društvenim mrežama, mnogi su se smijali i gledali sa podsmijehom na likove Vlade Divca, Aleksandra Đorđevića, patrijarha Pavla, pa  i Novaka Đokovića.

Figura Novaka Đokovića bila je na reparaciji i dopremljena je u Muzej.

"Moram da priznam da smo imali težak zadatak, jer Novak Đoković nije lak za modelovanje i za vajanje. Đoković ima specifičnu fizionomiju i ovaj zahtjevan rad je trajao nekoliko mjeseci", izjavio je danas u Jagodini, direktor Umetničkog studija "Artexcenter" sa sjedištem u Rumi, vajar Branislav Crvenković.

"Naš umjetnički tim koristi najsavremenije svjetske materijale za izradu figura i time podižemo standard vezan za izložbene aktivnosti. Novak Đoković je 6. figura koju smo napravili za Muzej voštanih figura u Jagodini. Saradnja sa Gradom Jagodina je odlična", rekao je Crvenković.

Izvor: Promo/ SO Jagodina/ Aleksandar Dobrosavljević

Direktorka Turističke organizacije Jagodine Valentina Đorđević rekla je da će i ostali eksponati biti reparirani.

“Dobro je poznato da voštane figure zahtevaju određenu mikro klimu u prostoru u kome se nalaze. Zbog ekspanzije u broju posjetilaca i zbog poroznosti materijala od koga su izrađeni sami eksponati, radimo reparaciju određenog broja figura i njihove opreme. Zbog velikog interesovanja prva figura koja je reparirana je figura Novaka Đokovića. Pored toga zamijenjena su i osvjetljenja koja prate svaku našu figuru”, izjavila je ona.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC