• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Amel Tuka sezonu otvara u Sarajevu

Autori mondo.ba Autori Anadolija

"Vjerujemo da ćemo svim atletičarima i atletičarkama upriličiti najbolje uslove i atmosferu u kojoj će na najbolji način otvoriti ovu sezonu", ističe organizator Elmir Ćerimagić.

 Amel Tuka sezonu otvara u Sarajevu atletski miting Novi Grad Izvor: MN PRESS/NEBOJŠA PARAUŠIĆ

U Centru Safet Zajko održat biće održan miting Novi Grad Sarajevo, na kojem će nastupati nekolicina olimpijaca.

Ovo je jedini atletski miting u Sarajevu, i drugi ovog tipa u BiH, koji okuplja najbolje atletičare iz BiH i regiona. Na ovogodišnjem petom izdanju svoju sezonu će otvoriti najbolji bh. atletičar Amel Tuka.

Možda će vas zanimati

Dobro je poznato da je pandemija uveliko oštetila sport, mnoga su takmičenja otkazana ili prolongirana, što je uveliko poremetilo postavljene ciljeve za sve sportiste i organizatore sportskih manifestacija.

Međutim to nije slučaj sa 5. Atletskim mitingom Novi Grad Sarajevu, koji će se na svu sreću organizatora i atletičara i atletičarki, održati na datum kad je i planiran za ovu godinu i tako biti prvo bh. atletsko takmičenje ove godine.

Očekuju se velika imena na mitingu, od kojih je najzvučnije Amel Tuka, koji će trčati 400 metara.

Izvor: MN Press/Marko Metlas

Pored Tuke okupićemo velika imena u bacanju kugle, gdje će se takmičiti dva olimpijca Kemal Mešić i Filip Mihaljević, rekorder Hrvatske, na 100 metara nastupit će najbolji sprinter Makedonije, pored navedenih nastupiće veliki broj bh. reprezentativaca kao što je Jelena Gajić, Rusmir Malkočević, Bikić Haris, Srđan Samardžić i mnogi drugi takmičari iz BiH i regije.

"Vjerujemo da ćemo svim atletičarima i atletičarkama upriličiti najbolje uslove i atmosferu u kojoj će na najbolji način otvoriti ovu sezonu", ističe organizator Elmir Ćerimagić.

Ogranizatori očekuju veliki broj gledalaca i vjeruju da će skupa napraviti odličnu atletsku atmosferu u kojoj će uživati publika i učesnici.

Dan prije mitinga na istom mjestu će se održati i Quickie dječija atletska liga, projekat za najmlađe članove. Organizator poziva roditelje da učlane svoje dijete s porukom "Možda je Vaše dijete sljedeći Tuka".

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC