• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zenica u avgustu i septembru evropski centar odbojke

Autor mondo.ba, agencije

U zeničkoj Areni održaće se dva velika takmičenja

 Zenica avgust septembar 2020 evropski centar odbojke Izvor: MN PRESS

"Evropska odbojkaška federacija (CEV) dodijelila je Odbojkaškom savezu Bosne i Hercegovine (OS BiH) dva značajna takmičenja u konkurenciji žena, koji će se, uprkos pandemiji korona virusa,  u avgustu i septembru ove godine igrati u Zenici", rekao je danas predsjednik OS BiH Alija Fatić na konferenciji za novinare u Zenici.

Možda će vas zanimati

Fatić je podsjetio da će u periodu od 19. do 30. avgusta, Zenica, zajedno sa Osijekom iz Hrvatske, biti domaćin Evropskog prvenstva za juniorke na kojem će učestovati 12 selekcija, dok će se od 3. do 6. septembra u zeničkoj Areni igrati i drugi kvalifikacioni turnir za Evropsko prvenstvo u konkurenciji seniorki.

Na tom turniru učestvovaće četiri selekcije: Češka, Letonija, Slovenija i BiH, a plasman na prvenstvo Evrope izboriće prvoplasirana i drugoplasirana selekcija.

Prvi turnir igra se u Letoniji od 25. do 28. avgusta.

"Domaćini grupa EP za juniorke biće Zenica i Osijek, s tim što će se finalni dio turnira, polufinale i finale, igrati u Zenici, odnosno u BiH. Mi, zvanično, u subotu imamo okupljanje naše juniorske selekcije, gdje će selektor odrediti uži spisak za početak priprema", najavio je Fatić.

Okupljanje, na kojem će se pojaviti 57 igračica, biće održano u subotu, 27. juna, na Ilidži.

"Nakon pet dana rada i testiranja, selektor i njegovi saradnici skratiće spisak na 20 imena. Još nismo odlučili gdje će biti pripreme i kada će početi, ali biće vrlo brzo određen i termin i mjesto. Vjerovatno će to biti u Kaknju ili Lukavcu, a moguće i u Zenici. Odakle dobijemo najbolju ponudu, tu ćemo i odraditi pripreme za juniorke", najavio je Fatić.

Izvor: FENA/Vehid Begunić

Zbog pandemije korona virusa, još nije obavljeno ni izvlačenje parova, odnosno grupa za EP za juniorke, koje će se igrati u dvije grupe sa po šest selekcija.

Fatić je najavio da će, osim BiH i Hrvatske, kao domaćina, ostalih 10 selekcija-učesnica biti određeno po rejtingu, jer zbog pandemije nije bilo moguće odigrati sve kvalifikacijske turnire.

Potvrdu učešća, rekao je Fatić, očekuju od juniorskih selekcija Rusije, Italije, Turske, Srbije, Njemačke, Slovačke, Bugarske, Bjelorusije, Francuske i Poljske, čije su selekcije najbolje rangirane na listi CEV-a.

Zenički gradonačelnik Fuad Kasumović istakao je zadovoljstvo što će taj grad biti domaćin tako značajnih takmičenja.

"Iskreno se nadam da će i epidemiološka situacija biti povoljna pa da čak mogu prisustovati i gledaoci. O tome će odlučivati epidemiolozi", istakao je Kasumović, koji je najavio da će Higijensko-epidemiološka služba tog grada poduzeti sve neophodne mjere da se spriječi eventualno širenje epidemije.

Fatić je istakao da će platforma Sportklub prenositi sve utakmice Evropskog prvenstva za juniorke iz Zenice i Osijeka.

Sve ekipe-učesnice juniorskog prvenstva Evrope, kao kvalifikacijskog turnira za EP za seniorke, biće smještene u zeničkim hotelima.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC