• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Srbija ima selektora: "Toni, dobrodošao!"

Autor Pavle Knežević

Ozbiljno će se raditi i sa mladima, ne samo sa seniorima

 Toni Đerona selektor Srbije predstavljanje Izvor: MN PRESS

Novi selektor Srbije, Toni Đerona rekao je na današnjem predstavljanju da mu je čast što je preuzeo "istorijski važnu" reprezentaciju Srbije, a posebno je naglasio da mu se sviđa mentalitet srpskih igrača.

Rukometni savez Srbije složan je u ocjeni: "Dobili smo velikog stručnjaka"!

Možda će vas zanimati

"Ovo je veliki izazov za mene. Mnogi treneri bi bili srećni da imaju ovakvu priliku da se nađu u situaciji da budu treneri sjajnim igračima kakve Srbija ima. Znam koliko je rukomet ovde istorijski bitan, i da je ovo reprezentacija sa velikom tradicijom i rezultatima. Uvijek sam imao odlične odnose sa srpskim igračima sa kojima sam sarađivao. Sviđa mi se njihov mentalitet", rekao je Đerona.

On je na predstavljanju u Beogradu rekao da ga je Dragan Šrkbić, legendarni reprezentativac, a sada potpredsjednik RSS, zvao još prije dvije godine, ali da tada nije bilo prilike da se sarađuje.

Izvor: MN PRESS

"Ali, uvijek sam imao na umu posao u reprezentaciji Srbije. Pričao sam sa mnogim ljudima, ne samo sa igračima. Sa Nenadom Peruničićem, Darkom Stanićem, Dejanom Perićem i mnogim drugima. Pričao sam i sa momcima koji su bili dio reprezentacije na prethodnom prvenstvu Evrope, ali i sa onima koji nisu bili na šampionatu. Osnova svega, kada se ulazi u neki posao je da uradite dobru analizu, zato su mi potrebne informacije", rekao je Đerona.

Okupljanja, naravno, sada neće biti zbog pandemije koronavirusa.

"Vanja Ilić, koji igra u mom klub Šartru, je u trenažnom procesu već mjesec dana, međutim, igrači iz Vesprema, ili Njemačke nisu, i previše je onda tu rizika.Rizično je praviti okupljanje. Vjerovatno ćemo organizovati zajedničke video sastanke, na kojima ćemo početi da radimo, analiziramo. Još uvijek pričamo na temu ljudi u stručnom štabu. Juče smo imali dug sastanak, stavili smo neka imena na papir. Vidjećemo, ozbiljno smo pristupili i razmišljanju o ljudima koji će raditi u mlađim kategorijama", rekao je novi selektor.

Predsjednik RSS Božidar Đurković pozdravio je Đeronu riječima: "Toni, dobrodošao, i hvala što si sa nama".

"Zbog poznatih stvari sa virusom korona i zbog toga što su tek nedavno počeli letovi u Evropi, Toni je tek danas sa nama. Imali smo i juče, a imaćemo i danas izuzetno ozbiljne razgovore i jako smo zadovoljni. Vjerujem da će Toni uspjeti da napravi pozitivan preokret i da ćemo u narednom periodu, s početkom kvalifikacija za EURO 2022, napraviti boljitak u našem rukometu. Neće se samo raditi sa seniorskom selekcijom, već je u planu i rad sa mlađim kategorijama", rekao je prvi čovjek srpskog rukometa.

Škrbić i Đerona se poznaju još iz Barselone.

"Izuzetno sam srećan što imam priliku da ponovo sarađujem sa Tonijem Đeronom. Mislim da je projekat sa njim izuzetno ambiciozan i mi ćemo se truditi da damo sve od sebe da naš rukomet ponovo bude u samom vrhu. Za to će biti potrebno puno rada, ali i sreće, jer je i ona jedan od sportskih faktora. Vjerujem da ćemo uz dobro angažovanje, a pogotovo novog selektora, uspjeti da napravimo dobru stvar za srpski rukomet", rekao je Škrbić.

Tim-menadžer je svojevremeno jedan od najboljih igrača svijeta Ratko Nikolić, kome je drago što je ponovo u srpskom rukometu.

"Iskreno, veliko mi je zadovoljstvo, sada na drugačiji način, nekad na terenu, sada ovako da imam priliku da sarađujem sa Tonijem Đeronom. Dobili smo velikog stručnjaka, i ako budemo znali da iskoristimo njegove ideje i zamisli, možemo da se nadamo boljitku. Imamo mnogo obaveza, moramo da radimo, i to je cijela priča", rekao je Nikolić.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC