• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Novak se oglasio poslije LINČA: Kao da postoji neka agenda, lov na vještice

Autor Milutin Vujičić

"Mora neko da padne", konstatovao je srpski teniser.

 Novak Đoković o kritikama - Kao da postoji lov na vještice Izvor: Guliver/Francois Nel/Getty Images

Dugo smo čekali na ovo - Novak Đoković se oglasio prvi put od kada je prekinut humanitarni tenisku turnir Adrija tur, odnosno od kada je na testu za korona virus saznao da je pozitivan.

U toku prethodne dve nedelje bio je konstantna meta kritika. Bilo je mnogo onih koji su ga branili, ali dosta onih koji su ga i napadali, pokušavajući da mu prilepe odgovornost i za ono što jeste pogriješio i priznao da nije trebalo da uradi, ali i ono što nije njegova krivica.

Možda će vas zanimati

 U intervjuu za "Sportski žurnal", prije prvog post-korona treninga koji je odradio u utorak u teniskom centru "Novak", konačno smo čuli i šta Đoković misli o svemu ovome...

"Moja namjera je bila čista, iz srca sam htio da organizujem humanitarni turnir i da pomognem TSS i regionalnim savezima i regionalnim igračima jer osećam potrebu kao vodeći teniser svijeta da uradim tako nešto ako sam imao mogućnosti. Pratili smo sve propise i zakone, ni za šta ne možemo da budemo okrivljeni jer nismo prekršili nijedan propis, sve je bilo preporučeno. Bili smo svakodnevno u kontaktu sa Vladom Srbije", naveo je Đoković i rekao da su svima ponuđeni bili maska, rukavice i dezinfekciono sredstvo.

"Da li su neke stvari mogle da izgledaju drugačije? Vjerovatno da, ali mi smo se potrudili da uradimo najbolje što smo mogli u tom trenutku. Iz toga treba izvući pouke, ne samo sa Adrija tura, nego i sa egzibicije u Atlanti i ustanoviti šta je najbolji za sljedeći korak, za nas kolektivno kao tenis".

Nisu ni Novaka zaobišle kritike koje su stizale iz zapadnih medija, kolega tenisera, čak i ličnosti koje nemaju veze sa sportom...

"U posljednje vrijeme vidim samo kritike, mnoge zlonamjerne. Očigledno da postoji nešto više od te kritike, kao da postoji neka agenda, kao da je lov na vještice.Mora neko da padne, neka ličnost, neko veliko ime da bude glavni krivac za sve", kazao je Đoković i poručio:

Izvor: Hannah Peters/Getty Images AsiaPac

"Ostavljam drugima da procijene da li je to korektno i ljudski. Po meni nije, moj stav je da moramo da učimo iz svega ovoga i da se u hodu prilagođavamo".

Đoković je rekao i da je novi sistem ATP bodovanja, koji su mnogi protumačili kao negativan po njega, zapravo "najbolja opcija u ovom trenutku", a da još nije donio odluku o učešću na US openu, oko čega traje prava neizvjesnost, pošto je prethodno kritikovao takvu vrstu turnira.

Izvjesno je da Nadal neće igrati, dok je Đoković rekao da će učestvovati na Rolan Garosu, Madridu i Rimu.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC