• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Beker otkrio detalj iz svlačionice koji je promenio Novaka

Autor Mirjana Šegan

Bivši Đokovićev trener govorio o tome kako je odmah detektovao problem koji je "kočio" srpskog asa

 Boris-Beker-Novak-Djokovic-psiholoski-pristup-Federer-Nadal Izvor: Guliver/Getty Images/Chris Hyde, Chris Hyde/Getty Images AsiaPac

Boris Beker sarađivao je tri godine sa Novakom Đokovićem. Srbin je za to vreme promenio ne samo segmente igre, već i pristup, što je dalo značajne rezultate. Ostvario je pregršt uspeha, osvojio brojne trofeje i ustoličio se na prvom mestu ATP liste na kojem je i sada.

Možda će vas zanimati

Nemac je otkrio da je Đoković "padao" psihološki posle poraza, zbog čega su zajedno poradili na "mentalnoj snazi".

"Odmah sam krenuo od Novakovog mentaliteta. Tu se radi o stavu i o tome kako ulazite u velike mečeve. I njegova pozicija nije bila dobra u tom segmentu. Izgubio je nekoliko velikih finala od Federera i Nadala, i to nije znao najbolje da prevaziđe. Smatrao sam da je njegov pristup bio isuviše pasivan, defanzivan, a ako bi dozvolio protivnicima da ga nadigraju, od kojih su mnogi bili i fizički jaki, onda je to bio problem u paketu", naveo je Beker u emisiji na Eurosportu.

Đoković je poradio na tom pristupu, vrlo brzo dobio na samopouzdanju i od tada su se stvari promenile, pre svega u odnosu na terenu protiv najvećih rivala.

"Sećam se kada sam prvi put stajao kraj terena, i tada su Novak i Rodžer bili veliki rivali, pričali su sa Stefanom Edbergom, tada Federerovim trenerom, i sa mnom pre meča, rukovali se, nešto međusobno razgovarali. A onda posle meča atmosfera je bila drugačija - imali ste dvojicu igrača u uglovima svlačionice, koji se značajno gledaju, a Stefan i ja smo i dalje razgovarali kao da se radi o šetnji u parku", opisao je Beker.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC