• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Krenuli "crveno-plavi": Dakić ostaje, pregovara se sa Vučićevićem

Autor Dragan Šutvić

Srednji bek i dalje će nositi dres Borac m:tel-a, a postoji mogućnost da njegovim koracima krene i prošlosezonski pivotmen

 RK Borac m:tel početak priprema 27 jul 2020 Izvor: MONDO/Dragan Šutvić

Rukometaši Borac m:tel-a danas su u dvorani "Borik" obavili prvi trening za narednu sezonu, u kojoj će sigurno nastupati na četiri fronta.

Pored takmičenja pod okriljem Rukometnog saveza BiH, Banjalučane sigurno očekuje i Kup Republike Srpske, te takmičenje u EHF Evropskoj ligi (nekadašnji Čelendž kup), gdje će "crveno-plavi" startovati od trećeg kola.

Možda će vas zanimati

U banjalučkoj dvorani će se, prema riječima trenera Mirka Mikića, raditi do posljednjeg dana u julu.

"U subotu smo već odradili neka testiranja, da vidimo u kakvom su stanju igrači, obzirom da je pauza trajala između četiri i po i pet mjeseci, tako da moramo da znamo čime raspolažemo i na kojem su nivou. Danas odrađujemo prvi zvanični trening, a sve do petka treniraćemo u Banjaluci, kada ćemo se, nadam se, smjestiti u hotel 'Kardial' u Banji Vrućici, gdje bi trebalo da obavimo sedmodnevne pripreme za sljedeću sezonu", rekao je Mikić.

Nova imena za sada su lijevi bek Aleksandar Milićević i lijevo krilo Vlado Draganić, koji su u Borac m:tel stigli iz trebinjskog Leotara.

"Ukoliko se dobiju neke konkretnije povratne informacije od čelnika, očekujem da ćemo kompletirati budžet, pa bi na ovu ekipu dodali još dva-tri momka obzirom da sada imamo 13 dječaka iz našeg drugog tima, a koji su prošle i pretprošle godine igrali u Prvoj ligi Republike Srpske. Svakako da ćemo se truditi da im damo što više šanse, ali ukoliko se bude igrala ta SEHA liga, o čemu postoji realna priča, biće nam potrebno još iskusnijih igrača."

Nedavno je trener Borčevih rukometaša istakao da je zbog pandemije korona virusa otkazano već 13 kontrolnih mečeva, među kojima su i turniri u Trebinju i Doboju. Po tom pitanju, još uvijek je sve "u magli".

"U kontaktu smo sa pet-šest ekipa iz Bosne i Hercegovine koje imaju želju da igraju sa nama, međutim zbog praznika u Federaciji BiH ovog vikenda, ekipe iz FBiH još nisu počele sa treninzima. Čini mi se da je za sada u Republici Srpskoj dobojska Sloga krenula sa radom. Kontaktirao sam pet-šest klubova i ja se nadam da ćemo naći nekih sedam-osam utakmica, ukoliko nam ova situacija, ali i nadležni organi, uopšte dozvole da se igraju te utakmice. Na neki način ćemo svakako morati kompenzovati tih 13 kontrolnih duela, ali i da ne uspijemo, moramo da prihvatimo stanje kakvo jeste jer činjenično stanje je da se svi adaptiramo iz dana u dan."

Ekipu je napustio veliki broj prvotimaca iz prošle sezone (Giljerme Linjareš de Souza, Bojan Rađenović, Vladan Đurđević, Vukašin Rakocija, vrlo vjerovatno i Goran Daničić...), a dobra vijest za Mikića i njegov stručni štab je ostanak srednjeg beka Milana Dakića.

"Milan Dakić ovih dana treba da završi novi ugovor i na naše zadovoljstvo ostaje u Borcu. Napustilo nas je 6-7 igrača, a i dalje smo u pregovorima sa našim pivotmenom iz prošle sezone Nemanjom Vučićevićem po pitanju ostanka. Iskreno se nadam da će se to završiti dobro po ekipu i po njega, te da ćemo nastaviti saradnju."

Novajlija Vlado Draganić zadovoljan je prijemom.

"Impresije su odlična. Ekipa je mlada, svi su željni treninga, napretka, pauza je bila velika i svi sa velikom željom iščekujemo početak, kako bismo na kraju ispunili ciljevi koji su pred nas postavljeni", navodi Draganić.

Novo lijevo krilo Borca, s obzirom na nastupe u Premijer ligi BiH, poznaje veliki broj igrača.

"Većinu momaka poznajem od ranije, igrao sam protiv njih, neke poznajem i privatno, tu je par momaka koje i nisam znao, ali tek sam došao, ima vremena da se upoznamo, tako da vjerujem da će sve biti OK."

U narednoj sezoni, Borac m:tel će nastupati u EHF Evropskoj ligi, odnosno restruktuiranom Čelendž kupu, što je za Draganića dodatni izazov.

"Sigurno da jeste, ambicije kluba su bile razlog da dođem. Borićemo se za sve moguće titule u Republici Srpskoj i Bosni i Hercegovini, a cilj je, pored toga, da se što veći uspjeh napravi na evropskoj sceni. Sigurno je da to jedan izazov i iskorak u karijeri za mene, ali i za sve ostale momke."

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC