• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Novak, Rodžer i Rafa su vanzemaljci, a ja sam uspio pored njih"

Autor Mirjana Šegan

Sten Vavrinka priznaje da je u karijeri uspio ono što nije sanjao ni kao klinac, i to u eri najbolje trojke koja je harala tenisom

 Sten-Vavrinka-tri-grend-slem-pehara-u-doba-Novak-Djokovic-Rafael-Nadal-Rodzer-Federer Izvor: Tanjug/AP Photo/Lee Jin-man

Sten Vavrinka u eri najdominantnije trojke svjetskog tenisa - Novaka Đokovića, Rodžera Federera i Rafaela Nadala, uspio je da se upiše u anale. Osvojio je tri grend slem titule, i to na različitim turnirima.

Švajcarac je nekako iz sjenke iskoristio svoju šansu i dokopao se pehara na Australijan Openu 2014, Rolan Garosu 2015. i US Openu 2016.

Možda će vas zanimati

Priznaje da ni kao dijete nije sanjao o tom velikom uspjehu.

"Kao klinac nisam mogao da zamislim da ću postići ni 10 odsto ovoga što sam uspio. Kada sam 2003. pobijedio na juniorskom Rolan Garosu samo sam se nadao da ću tokom karijere ući u Top 100 i moći da živim od tenisa. Nisam ni slutio da ću biti na nivou da osvajam grend slem titule", izjavio je Vavrinka za švajcarski "L'Illustré".

Ne skriva da je veoma ponosan onim što je napravio, budući da je poznat podatak da je od 2003, kada je Federer osvojio svoj prvi grend slem, samo 11 pehara završilo u rukama nekih igrača van "velike trojke".

Vavrinka je, uz Endija Mareja, najuspješniji među njima sa tri trofeja. Osim njih dvojice slavili su još i Endi Rodik, Gaston Gaudio, Marat Safin, Huan Martin del Potro i Marin Čilić.

“Nakon što sam osvojio prvu grend slem titulu, ljudi su govorili sebi: 'Hej, momak poput nas je uspio u tome, to znači da i mi to možemo!' Federer, Nadal i Đoković su vanzemaljci koji su uvijek bili iznad svih ostalih, a na najviši nivo ja sam došao mnogo kasnije", iskreno je poručio Vavrinka, koji je tokom dosadašnje karijere osvojio 16 trofeja, a najbolji plasman bilo mu je treće mjesto na ATP listi, koje je zauzimao u januaru 2014.

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC