• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Federer zna da je blizu penzije, ali na kraju želi još jedan poseban trofej

Autor Mirjana Šegan

Švajcarac svjestan da se bliži kraj karijere, ali će igrati još najmanje godinu dana

 Rodzer-Federer-zeli-medalju-Olimpijske-igre-Tokio-2021-prije-odlaska-u-penzij Izvor: Guliver, Clive Brunskill/Getty Images Europe

Rodžer Federer zbog operacije neće igrati do kraja godine, ali uprkos tome što su mnogi pomislili da će to možda označiti i kraj njegove blistave karijere, on se ne predaje.

Možda će vas zanimati

Švajcarac, koji će za 11 dana napuniti 39 godina, svjestan je da je penzija sve bliže, ali postoji još jedan važan "posao" koji želi da obavi prije zvaničnog zbogom.

"Jasno je da sam pri kraju karijere. Ne znam šta će se dogoditi u sljedeće dvije godine. Zato planiram godinu za godinom. Činim to zajedno s suprugom Mirkom, uzimam u obzir porodicu, karijeru i moje zdravlje. U ovom trenutku još uživam igrajući i vjerujem da ću moći da uvidim kad će ‘mašina’ prestati da se okreće, kad će početi da mi ponestaje dah", iskren je bio u razgovoru za "SRFSport" Federer.

Poslije duge pauze već je isplanirao povratak na treninge, u avgustu, svjestan da ga očekuje pakleni rad. Cilj je da povrati staru formu, jer ima veliki motiv da okonča karijeru uspješnim nastupom na Olimpijskim Igrama.

U kolekciji već ima dvije medalje - srebrnu sa Igara u Londonu 2012. u singlu i zlato u dublu sa Stenom Vavrinkom, osvojeno u Pekingu 2008. godine.

"Radujem se Tokiju i nadam se da će se Olimpijske igre održati u tom gradu 2021. godine. Olimpijska medalja je cilj. Da nije tako, ne bih ni učestvovao. Sve je moguće. Mogu je osvojiti u pojedinačnoj konkurenciji, u muškim ili mješovitim parovima. Mislim da imam šansu da pobijedim i u singlu. Pripreme za takav događaj kreću najmanje tri mjeseca ranije, ali još ne mislim na to. Ono što znam je da je mene teško da se borim za 'broj 1' kroz cijelu sezonu, ali na jednom turniru je sve moguće", naveo je Federer.

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC