• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Ako umrem ili izazovem nečiju smrt - VI niste krivi" - Novak će morati da potpiše jako čudan dokument za US Open

Autor Pavle Knežević

Novak će morati da potpiše čudno konstruisan dokument ako se odluči da zaigra na US Openu

 Novak-Djokovic-US-Open-odricanje-od-odgovornosti-tenis Izvor: Hannah Peters/Getty Images AsiaPac

Teniseri koji budu igrali na US Openu moraće da potpišu dokument kojim se nacionalni savez SAD odriče svake odgovornosti ako se razbole ili umru ili ako neko zbog njih umre!

Teniseri su i ranije potpisivali slične dokumente kojim organizatore oslobađaju od odgovornosti, ali javnost sada ima prvi put na uvid pun tekst dokumenta, koji laicima zvuči jako čudno.

Možda će vas zanimati

Posebno skreće pažnju stavka da odricanje odgovornosti važi ZAUVIJEK!

Ovako glasi tekst dokumenta koji je "procurio":

"Potpuno sam svjestan/svjesna rizika ulaska u Nacionalni trening centar i kompleks Bili Džin King nacionalnog centra (itd.) tokom kovid-19 pandemije. Shvatam da postoji rizik zbog ulaska u kompleks i toga što sam okružen drugim ljudima tokom kovid-19 pandemije.

Rizik uključuje, ali nije limitiran na, dobijanje kovida-19, respiratornih problema, smrt, širenje kovida-19 članovima porodice ili ukućanima, kao i bilo kome drugom koji može da se suoči sa pomenutim problemima. Takođe shvatam da poštovanje kovid-19 protokola neće eliminisati ovaj rizik, čak i uz socijalno distanciranje i druge bezbjednosne mjere u kompleksu.

Sa ovim znanjem prihvatam da uđem u kompleks birajući da to uradim uprkos tome što može da bude opasno za moje zdravlje i zdravlje ljudi sa kojima budem u kontaktu. Prihvatam odgovornost za svaki rizik koji uključuje povredu, ozbiljno oboljenje i smrt koji mogu da se dese meni ili drugima koji budu u kontaktu sa mnom, a rezultat su mog boravka u kompleksu i nastali su zbog nemarnosti Nacionalnog trening centra ili bilo kog drugog razloga.

Sa punim razumijevanjem shvatam da je ovo odricanje odgovornosti i saglasan sam sa tim da važi zauvijek. Ova forma odricanja je obavezujuća za: mene, članove moje porodice i supružnika ukoliko budem živ, to jest moje nasljednike i lične zastupnike ukoliko budem mrtav".

Neki teniseri i teniski radnici su se oglasili rekavši da su i ranije vodili računa o svom zdravlju i da ovo nije neuobičajena procedura.

Vidjećemo šta na to kaže prvi igrač svijeta i predsjednik sindikata igrača, Novak Đoković.

Podsjetimo da su organizatori ranije govorili da neće biti posebnih dokumenata za odricanje od odgovornosti. Možda je promjena nastala zbog Eženi Bušar, koja se 2015. okliznula na tečnost za čišćenje, tako da je 2018. dobila veliko obeštećenje.

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC