• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Đoković krenuo u pohod na Federera: ATP lista je odmrznuta, najbolji ikad postaje 8. marta?

Autor mondo.rs

Poslije pet mjeseci čekanja.

 Novak Đoković ATP lista rekord po broju sedmica broj jedan Rodžer Federer  Izvor: Guliver/Getty images/Laurence Griffiths, LAURENCE GRIFFITHS/GETTY IMAGES EUROPE

Novak Đoković je započeo 283. sedmicu na prvom mjestu ATP liste!

Ovog ponedjeljka je poslije punih pet mjeseci čekanja rang lista ponovo "odmrznuta" i najbolji teniser svijeta može da krene u pohod na Rodžera Federera!

Možda će vas zanimati

 Đoković se na prvo mjesto ATP liste vratio početkom februara, kada je osvojio Australijan open, a onda je tom trofeju pridodao i turnir u Dubaiju. Međutim, 16. marta Asocijacija teniskih profesionalaca je odlučila da prekine sezonu!

Korona virus je napravio pometnju, nije bilo šansi da se igraju mečevi tokom pandemije i donesena je odluka da se ATP lista "zamrzne".

To je značilo da se zaustavilo i brojanje sedmica koje je Đoković proveo na čelu ATP karavana.

Tog 16. marta, Đoković se zaustavio na 282 sedmice na vrhu, a od danas je taj broj veći za jedan. ATP tur se nastavio prošle sedmice, pa je i došlo do prvih promjena na ATP listi. Ipak, nije ih bilo u vrhu, pa tako Đoković i dalje ima 370 bodova više od Rafaela Nadala, a kako Španac ne nastupa u Njujorku narednih sedmica, Srbin će imati priliku da samo uveća tu prednost.

Međutim, zanimljivo je da je sada Đoković nastavio svoj pohod na rekord Rodžera Federera. Švajcarac je za sada i dalje nedodirljiv sa 310 sedmica na prvom mjestu ATP liste, a mi smo izračunali kada bi Đoković mogao da ga pretekne!

Đoković je u ovoj kategoriji i dalje na trećem mjestu sa 283 sedmice, a ispred njega je i Pit Sampras sa 286. Ipak, izvjesno je da će Novak njega prestići za tačno četiri sedmice, odnosno u ponedjeljak 21. septembra.

Ukoliko Đoković ne bude ispuštao prvo mjesto i sezona se ne bude ponovo prekidala, najbolji svih vremena po broju sedmica na prvom mjestu ATP liste mogao bi da postane 8. marta 2021. godine!

Svjetski broj jedan bi do jubilarne 300. sedmice mogao da stigne 21. decembra ove godine, za šta ću me biti potrebno da bude najbolji na svijetu kada se završe svi turniri u ovoj kalendarskoj godini.

A onda će 1. marta moći da sustigne Federera sa po 310 sedmica. Naravno, da ga pretekne potrebna će mu biti i ta 311. sedmica, a to bi najranije moglo da se desi 8. marta.

Ipak, čak i ako u tome ne uspije baš tada, Đoković će svakako biti u odličnoj poziciji da taj podvig ostvari tokom 2021. godine.

Izvor: ATP screenshot

Svi srpski teniseri iz prvih 100 ostali su na istim pozicijama: Dušan Lajović je 23. tensier svijeta, Filip Krajinović je na 32. mjestu, Miomir Kemanović je 47., dok je Laslo Đere 80. na ATP listi.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC