• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Srđan Đoković iskren kao i svaki otac: Dragane, ko svake godine dobija fer-plej nagradu?

Autor Nikola Janković

Otac Novaka Đokovića nastavio je da govori ono što misli i u drugom nastupu na "Eurosportu".

 Srdjan-Djokovic-komentari-na-Eurosportu-Ko-je-najveci-fer-plej-igrac-u-istoriji-Djokovic-ili-Federer Izvor: MONDO/Strahinja Stojanović

Za komentatorskim pozicijama u studiju beogradskom studiju "Eurosporta" i ove večeri je tandem Dragan Pešikan/Srđan Đoković, koji - poput nas - uživo prati meč Novaka Đokovića na US openu.

Otac najboljeg srpskog sportiste već je privukao pažnju top komentarima tokom debitantskog nastupa u ulozi stručnog konsultanta, tokom Đokovićevog duela sa Damirom Džumhurom pre dve večeri.

Možda će vas zanimati

Ni ovog puta, dok je njegov najstariji sin igrao prvi set sa Kajlom Edmundom, Đoković senior nije imao problem da kaže šta misli. Iskreno, kao i svaki roditelj.

Kada je Novak čestitao rivalu na vanserijskom volej udarcu, tokom jedne atraktivne razmene u prvom setu, njegov otac imao je "trik" pitanje za domaćina u studiju.

"Ponekad neko to uradi, ali Novak to uvek uradi. Zato je fer-plej igrač svih vremena, a nijednom nije dobio tu nagradu na godišnjem nivou", rekao je Srđan, pa upitao kolegu:

"Ti bi trebalo da znaš, je l'? Šta misliš ko je dobio najviše tih fer-plej nagrada?"

Pešikan je odgovorio...

"Ne znam. Federer verovatno?"

"Pa, Federer", konstatovao je otac jednog od dvojice najvećih rivala sa kojima se Švajcarac susretao u karijeri.

"Ma, on dobija kao na traci. Ne znam koliko, deset puta je dobio", dodao je.

Poslušajte ih...

Srđan Đoković je verovatno mislio na nagradu "Štefan Edberg", koja se dodeljuje od 1977. godine i u kojoj pravo glasa imaju aktivni teniseri.

Oni na kraju svake godine biraju među sobom onoga koji se, kako stoji u objašnjenju, "tokom je tokom sezone bio primer profesionalizma, čuvar integriteta teniske igre, ko se takmičio ne dovodeći u pitanje poštenje, ali i ko je radio na promociji tenisa van terena".

Prvi laureat bio je Artur Eš, američki teniser prema kom je nazvan najveći stadion na svetu - onaj na kom se igra meč Đoković - Edmund - a kada je švedski velikan Štefana Edberg u periodu od 1988. do 1995. proglašen za fer-plej igarča godine pet puta, nagrada je i nazvana po njemu.

Nakon što je Patrik Rafter četiri puta dobio laskavo priznanje kolega krajem 90-ih, na scenu je stupio Rodžer Federer koji je izabran za najpoštenijeg na ATP turu 13 puta u 14 sezona od 2004. do 2017.

Samo je Rafael Nadal uspeo da prekine ovaj niz, 2010. godine, nakon čega je izabran još dva puta - pretprošle i prošle godine.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC