• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

BL Volej: Odbijena ostavka direktora Ovuke, proslavljeni odbojkaš novi član Skupštine

Autor mondo.ba

Veljko Bašić biće novi član najvišeg klupskog organa

 BL Volej Ovuka ostaje direktor Veljko Bašić novi član Skupštine Izvor: MONDO/Dragan Šutvić

UOK Banjaluka Volej održao je redovnu godišnju sjednicu Skupštine kluba na kojoj se raspravljalo o prošloj, ali i o predstojećoj sezoni.

Na sjednici je zaključeno da je prošla sezona daleko najuspješnija u istoriji kluba jer se ekipa takmičila na pet frontova i bila jedini klub iz Republike Srpske koji je nastupio u dva međunarodna takmičenja.

Nažalost, pandemija korona virusa je dovela do prekida mini lige za šampiona, a nije odigrana ni finalna utakmica Kupa BiH u kojoj je snage trebalo da odmjere BL Volej i brčansko Jedinstvo.

Možda će vas zanimati

Igračice su, ističu iz kluba, sa pripremama počele 17. avgusta i za sada sve protiče u najboljem redu. Zadržan je kostur ekipe od prošle sezone, a seniorskom timu će se priključiti i talentovane odbojkašice iz omladinske škole, koja zbog velike popularnosti mora da širi kapacitete i otvara nove lokacije.

"Nije nam cilj da samo pokupimo članarinu i da imamo 50 djece u jednom terminu. Sa 50 djece na jednom terenu je nemoguće kvalitetno raditi, a mi osjećamo obavezu da svim djevojčicama pružimo kvalitetan trening i sportski razvoj, a to možemo samo ako povećamo broj dvorana u kojima radimo i svedemo broj djevojčica na maksimalno 20 po terenu. Imamo problem sa izmjenom termina u SD Centar koji nismo uspjeli da riješimo sa rukovodstvom SC Borik, i to nas je značajno poremetilo, ali nam nije ostavljen neki izbor, tako da to moramo da prevaziđemo i nalazimo nova rješenja kako znamo i umijemo. Shvatamo i rukovodstvo SC Borik i probleme sa kojima se oni sreću, tako da nismo željeli da dalje dolivamo ulje na vatru, već smo pokazali odgovornost i prihvatili situaciju", izjavio je sportski direktor kluba i direktor omladinske škole Draško Madžar.

Bbanjalučanke će prije službenog starta prvenstva odigrati i dva turnira, tradicionalni Trofej Banjaluke koji je na rasporedu 19. septembra, kao i turnir na Ilidži sedam dana kasnije.

Skupština je dala punu podršku članovima Upravnog odbora u borbi za stvaranje, kako navode iz kluba, "modernog saveza koji će raditi transparentno i kao servis svim klubovima, a ne da služi za zadovoljavanje sitnog interesa predsjednika Milutina Popovića i njegovih poslušnika, od kojih mnogi nikad nisu radili u odbojci, ali su podobni i kao takvi odgovaraju Popoviću".

"U protekloj sedmici doživjeli smo još jedan perfidan udar na naš klub od strane predsjednika OSRS Milutina Popovića i njegovih slijepih poslušnika u Arbitražnoj komisiji. Ti ljudi su po diktatu grubo prekršili sve odredbe Pravilnika o registraciji, kao i sve norme zdravog razuma, i onemogućili našem klubu da registruje Jovanu Kovačević za nastup u predstojećoj sezoni. Evidentno je da Milutin Popović gubi konce i pokazuje značajnu nervozu jer je očigledno spreman da najgrublje krši sve propise kako bi nanio štetu našem klubu. Navikli smo na takve stvari, ali strašno je da se Popović nama sveti preko leđa mlade i superperspektivne igračice i sjajne osobe. Poručujemo i predsjedniku OSRS i poslušnicima kojima se okružio da nas ništa neće zaustaviti u borbi za formiranje časnog, poštenog i reprezentativnog saveza koji će raditi u svrhu klubova i da nas ništa neće zaustaviti u borbi za prava Jovane Kovačević", izjavio je član Upravnog odbora kluba Vojislav Opačić.

Skupština je takođe jednoglasno odbila ostavku Duška Ovuke, koji nastavlja da obavlja funkciju direktora kluba.

Usvojen je finansijski izvještaj za 2019. godinu, ali i plan za 2020. te se od Upravnog odbora traži da nastavi komunikaciju sa resornim Ministarstvom porodice, omladine i sporta s ciljem obezbjeđivanja veće podrške radu kluba.

Takođe, iskazana je zahvalnost Gradu Banjaluka, na čelu sa gradonačelnikom Igorom Radojičićem, za svu podršku koja je pružena u prethodnom periodu, ističući da je Grad uvijek i bezuslovno stajao iza kluba.

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC