• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Novi dres rasprodat za nekoliko sekundi: Kolin Kapernik je i dalje megazvezda

Autor Pavle Knežević

Pre četiri godine je prvi put kleknuo

 Novi dres rasprodat za nekoliko sekundi: Kolin Kapernik je i dalje megazvezda Izvor: Guliver, Ezra Shaw/Getty Images North America

Kolin Kapernik je pre četiri godine pokrenuo političku revoluciju u američkom sportu, odnosno na velika vrata je uveo priču o društvenoj pravdi i rasizmu u SAD, kada je počeo da kleči tokom intoniranja himne pre početka utakmica.

Ovaj NFL igrač pokrenuo je trend, ali je stekao i mnogo neprijatelja, tako da je ubrzo otišao iz sporta. Liga je godinama kasnije priznala da je pogrešila oko njega, ali je Kapernik postao simbol sportiste koji se bori protiv rasizma.

Možda će vas zanimati

U tome je imao podršku megakorporacije Najki, koja je sa njim potpisala višegodišnji, višemilionski ugovor, tako da može da proizvodi sportsku opremu sa njegovim likom i imenom.

Najki je tako jutros (po američkom vremenu) pustila u prodaju komemorativni dres sa njegovim inicijalima i brojem, "CK7", koji je rasprodat za samo nekoliko minuta!

Dres je nazvan Ikona 2.0 i treba da obeleži četiri godine od kada je Kapernik prvi put kleknuo.

Dres se prodaje po ceni od 150 dolara, ali tek što je pušten u prodaju, već se našao u preprdaji i to po tri puta većoj ceni!

Ovo isto se desilo i kada su puštene u prodaju patike Colin Kaepernick Air Force 1 prošle godine, tako da se može zaključiti da je "Kap" i dalje popularan i tražen.

Nekadašnji igrač je postovao na Instagramu dres, uz poruku:

"Pre četiri godine sam pao na koleno da protestujem protiv sistemskog rasizma i društvene nepravde. Tog dana je broj na mom dresu počeo da predstavlja nešto više od fudbala, nešto veće od mene. Od tada je dres sa brojem 7 postao simbol napredovanja oslobođenja i dobrobiti crnih i smeđih zajednica. Hvala vam što ste ostali pravi".

Kaperniku ide dobro van terena, zarađuje novac od Najkija, plaćena su prava za njega i za najslavniju NFL igru Madden 2021, ali na terenu je druga priča. Nije dobio nijednu ponudu da proba za neki tim, iako je izjavio da i dalje želi da igra američki fudbal.

Pročitajte i ovo

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC