• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Loptice - tema br. 1 na Rolan Garosu: Nadal nikad nije bio ovako zabrinut, Novak trlja ruke!?

Autor mondo.rs

Ujedno, to je jedan od razloga zbog kojih mnogi smatraju da Nadal nije favorit...

 Rolan Garos promjena loptica reakcije Rafael Nadal Novak Đoković Izvor: Guliver/Martin Sidorjak/Getty Images

Navikli smo da se Rolan Garos održava u maju i junu, međutim zbog situacije sa korona virusom turnir je pomjeren na septembar i oktobar, ali nije to jedina promjena.

Odlučeno je da se umjesto dosadašnjih "Babolat" loptica na Rolan Garosu koriste "Wilson", a iako na prvo oko to ne djeluje kao značajna razlika - teniseri je i te ako osjete i neki su se već žalili. Prvi među njima najtrofejniji igrač na šljaci Rafael Nadal.

Možda će vas zanimati

Naime, Nadal je kazao da pomenute loptice nisu pogodne za igru na šljaci, da se mučio dok je vježbao s njima na Majorci, pa ističe da je to jedan od razloga što nije favorit na Rolan Garosu.

"Loptice su sada potpuno drugačije i biće veoma teške, spore...", poručio je Španac.

"Veoma je hladno. Naravno, uz to je bitno i da su pripreme trajale kratko. Ali znate šta, ovdje sam da se borim i da igram najjače moguće, da treniram sa pravim stavom i da tako dođem u šansu. To mi je glavni cilj".

S druge strane mnogi smatraju da bi loptice mogle da odgovaraju drugim teniserima, poput Novaka Đokovića i Danila Medvedeva, koji vole malo sporije uslove.

"Prvi put ćemo igrati sa 'Vilson' lopticama na šljaci. One jesu teške. Ali ima i do toga što je vrlo je hladno. Šljaka je teška i vlažna. To je što je, moramo da prihvatimo. Zato smo svi došli ranije, kako bismo se navikli na uslove", poručio je Đoković.

Izvor: Guliver/Martin Sidorjak/Getty Images

Kada su srpski teniser i loptice u pitanju, ne može da prođe i jedan razgovor sa novinarima, a da se ne dotaknu diskvalifikacije sa US Opena jer je pogodio linijskog sudiju.

"Više ću paziti kada udaram lopticu na terenu. To će mi uvijek biti na pameti poslije Njujorka. Naravno, pobrinuću se da ne ponovim tu grešku. Ali, dogodilo se šta se dogodilo. Morao sam to da prihvatim i nastavim dalje. Bio je to šok za mene i za mnoge druge. Ali to je sport, to je život. Mislim da to neće negativno uticati na to kako se osjećam na terenu. Osvojio sam turnir u Rimu prošle nedjelje i nisam osjećao nikakvu neprijatnost ili poteškoću u izražavanju emocija".

"Naravno, trudiću se da bude što manje negativnih reakcija. Ali, ljudsko sam biće, imam mana kao i svi. Reakcije su tu jer mi je i dalje stalo", zaključio je Novak.

Podsjetimo, Đoković u prvom kolu Rolan Garosa (ponedjeljak) igra protiv Mikaela Imera.

Novim lopticama se igra na Rolan Garosu, pitanje o tome nije zaobišlo ni najboljeg tenisera svijeta.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC