• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ma kakva pobjeda, može li autogram: Sin legendarnog tenisera se tokom meča divio Rafaelu Nadalu!

Autor Dušan Ninković

Mladi Amerikanac nije bio nikakva prepreka Špancu, možda i zato što je njegov veliki navijač.

 Rafael-Nadal-Sebastijan-Korda-Rolan-Garos-Gren-slem-Pariz-tenis Izvor: Getty Images/Julian Finney, Julian Finney/Getty Images Europe

Rafael Nadal je posao završio veoma brzo, prepustivši rivalu samo četiri gema (6:1, 6:1, 6:2). Na drugoj strani mreže je bio Sebastijan Korda, mladi Amerikanac, sin čehoslovačkih tenisera Petra Korde i Regine Rajchrtove.

Očigledno, veliki navijač Nadala. Momak koji je iznenađenje ovogodišnjeg turnira u Parizu se dobar dio meča divio španskom teniseru.

Možda će vas zanimati

To ga je vjerovatno spriječilo da pruži nešto jači otpor čovjeku koji je na pariskoj šljaci uvijek i u bilo kojim uslovima favorit za osvajanje turnira.

Dokle je išlo Kordino obožavanje Španca vidjeli smo u njegovom tvitu nakon meča, kada je tražio od svojih pratilaca na tviteru da mu pošalju sliku sa Nadalom, kako bi mogao da je okači na Instagram. Ali, to nije sve.

U izjavi nakon meča otkrio je i kako je doživio ovaj meč, odnosno šta je želio da zamoli Rafaela Nadala.

''Da, da... Pa ovo je najbolji momenat mog života. Bilo je strava! Razmišljao sam da ga nakon meča, dok smo se pozdravljali reketima, pitam za autogram. Ne znam da li je to iko uradio, ali je ovo bio najbolji momenat mog života i nikada ga neću zaboraviti'', rekao je Korda.

Teniser iz SAD ima tek 20 godina i nema mnogo iskustva na ATP turu, pa mu je susret sa Nadalom jedan od najvećih uspjeha u karijeri.

Korda je do meča sa Rafaelom Nadalom stigao nakon šest mečeva u Parizu. On je prošao tri kola kvalifikacija, gdje nije izgubio nijedan set, a zatim Andreasa Sepija, Džona Iznera i Pedra Martineza, koji su bili favoriti u mečevima protiv njega.

Mladi teniser se trenutno nalazi na 213. mjestu ATP liste, najbolji plasman mu je bio nešto bolji, ali ga nakon ovog turnira očekuje veliki skok. Učešće na Rolan Garosu je tek drugo Gren slem iskustvo za mladog tenisera, pošto je na nedavno završenom US Openu eliminisan u prvoj rundi.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC