• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

NOVAK "PREGAZIO" RIVALA I IZBEGAO SKANDAL SA US OPENA: Još tri koraka do titule Rolan Garosa!

Autor Nikola Lalović

Novak Đoković je bez mnogo problema savladao Karena Hačanova u trećem kolu Rolan Garosa i stigao do četvrtfinala.

 NOVAK "PREGAZIO" RIVALA I IZBEGAO SKANDAL SA US OPENA: Još tri koraka do titule Rolan Garosa! Izvor: Julian Finney/Getty Images Europe, Getty images/Julian Finne

Novak Đoković se prošetao u četvrtfinale Rolan Garosa posle rutinske pobede nad Karenom Hačanovom 6:4, 6:3, 6:3. Srpski teniser je kontrolisao tok celog meča, a samo je u jednom trenutku u prvom setu delovalo da Hačanov može da pruži ozbiljniji otpor.

U prvom setu je Novak uzeo brejk, ali je Rus odmah uspeo da se vrati, te da već u narednom gemu uzme servis Đokoviću. Ipak srpski teniser se nije predavao, pa je već u narednom gemu opet oduzeo servis protivniku, pa je tako osvojio prvi set.

Možda će vas zanimati

 Tokom prvog seta smo videli i svojevrsnu reprizu događaja sa US Opena, pošto je na polovini seta Novak pogodio linijskog sudiju u glavu, kada je pokušao da vrati opasan servis Hačanova.

Drugi set je uzeo ubedljivo najlakše, Odmah je došao do brejka, a na servis Hačanova nije iskoristio četiri set lopte. Na svoj servis je bio siguran i stigao je do 2:0.

Delovalo je da će se sve brzo završiti kada je najbolji teniser današnjice uzeo brejk, ali je Hačanov uspeo da mu uzvrati. Poslednji trzaj ruskog tenisera desio se u šestom gemu trećeg seta. Nije iskoristio dve brejk lopte, a onda je sve bilo gotovo. Srpski teniser je uzeo dva gema na njegov servis i došao do lagane pobede. 

Naredni korak je četvrtfinale. Svetski broj 1 će imati priliku da igra protiv boljeg iz duela Pabla Karenja-Buste i Denisa Altmajera. Upravo je protiv Karenjo-Buste  Novak eliminisan na US Openu, zbog toga što je lopticom pogodio linijskog sudiju u grlo. 

TOK MEČA IZ MINUTA U MINUT:

18:14 Drži se Rus nekako u ovom meču. ali mu Novak ne dozvoljava ni trenutak nepažnje. Fenomenalna forhend dijagonala donela je izjednačennje, Sjajan ritern donosi još jedno izjednačenie, a onda Novak dolazi do meč lopte. 

18:11 Sjajan pasing šot i lepo počinje ovaj gem. Vodi Nole 30:0, posle sjajnih servisa uzima ovaj gem i sada je 5.3. Na gem je od četvrtfinala!

18:06 Kakva greška Hačanova! Jako laku loptu je poslao pravo u aut, ali je onda uspoeo da izjednači. Ipak dobio je još jednu brejk loptu Đoković, a onda je Hačanov opet poslao loptu u aut i brejk za Novaka! 4:3 u trećem setu!

17:59 Naljutio se Novak i krenuo napred. Sjajno je napao u ovom gemu, išao je na mrežu i uzeo dva brza poena. A onda je srpski teniser izveo potez dana. Udario je neverovatnu dijagonalu iz trka i došao do poena. 

Posle greške na mreži od strane Novaka, Hačanov opet ima brejk loptu. Spasio je dve brejk lopte srpski teniser, Na kraju je as doneo Novaku 3:3.

17:52 Nastavlja u dobrom ritmu Novakov protivnik, lepo sakriva drop šot posle dobrih udaraca sa osnovne linije i vodi 40:0. Posle dobre igre uspeva da uzme dva poena srpski teniser, ali ipak je prvi put u meču Hačanov poveo. 3:2.

17:48 Samopouzdano igra Novak i pogađa uglove terena sa osnovne linije. Ipak drži se Hačanov Uspeo je da dođe i do brejk lopte posle neiznuđene greške srpskog tenisera. Opet je Novak poslao loptu u mrežu i drugi brejk na ovom meču za Rusa.

Opet je nerešeno, 2:2.

17:44 Hačanov sada mora da uzima gemove kako bi ostao u meču. Odlično je servirao, zabeležio je as i uz mini-seriju poena je došao do smanjenja rezultata na 2:1.

17:40 Sve lakše uzima Novak gemove na svoj servis. Ekspresno je odbranio svoj servis i poveo sa 2:0 u trećem setu. 

17:35 Počeo je treći set, ovoga puta na servis Hačanova. Rus je dobro počeo, ali je onda stao i dozvolio Novaku izjednačenje. Došao je Novak i do prve brejk šanse koju je iskoristio! 1:0 odmah na startu!

17:30. Silovito je krenuo Nole i na svoj servis uzeo prva dva poena. Ovaj put je uspeo da iskoristi set loptu, as mu je doneo drugi set. Posle 6:4 u prvom, sada je 6:3 u drugom i Nole je na korak od pobede!

Izvor: Tanjug, Christophe Ena/AP

17:26 Šest vezanih poena za Novaka i tri vezane set lopte. Vratio se Hačanov, ali je onda poklonio još jednu set loptu. Potom mu je as doneo prednost i na kraju je ipak uspeo da smanji na 5:3.

17:20 Prva dupla greška za Đokovića i 30.0 za protivnika. Šalje Novak loptu u aut i pravo niotkuda tri brejk lopte za Rusa. Ali ovo je Nole! Odmah uzima tri poena zaredom i eto izjednačenja. 

Spašava i četvrti brejk loptu u najdužem gemu na svoj servis. Potvrđuje brejk i na gem je od 2:0 u setovima, 5:2.

17:12 Ređa vinere najbolji teniser sveta, ali drži se Hačanov. Servis drži Hačanova u igri, ali neiznuđene greške vraćaju Novaka. Sve duže traju gemovi na servis Rusa i sve se više muči 16. teniser sveta da ih osvoji. No, sada je uspeo da smanji na 4:2.

17:05 Osigurava svoj brejk ovoga puta Đoković. Za razliku od prvog seta kada je posle brejka odmah izgubio servis, sada je sigurniji. Vodi srpski teniser sa 4:1!

17:02 Kakva igra! Novak briljira na mreži i dolazi do 30:0 na servis protivnika. Hačanov potom servira prvi as u meču, Dve vezane brejk šanse posle sjajne igre na osnovnoj liniji i evo novog brejka! Sada je 3:1!

16:58 Vrh mreže je saveznik srpsklog tenisera, ali je i sam jednom poslao loptu u mrežu. Kod rezultata 30:30 mreža je sprečila sjajan as Srbina, ali je potom usledio servis viner. Dug i mukotrpan gem, ali osvaja ga Đoković i sada je 2:1.

16;51 Nekoliko neiznuđenih grešaka za Srbina u ovom gemu, ali se Novak sa nekoliko neverovatnih udaraca sa osnovne linije vraća. Ipak izjednačuje na kraju Hačanov. 

16:46 Prvi poen se otvara Novakovim servisom i poenom Hačanova. Dobro se držao Rus, ali sigurno je završio gem najbolji teniser sveta. Posle dosta muke u prvom gemu, vodi 1:0 u drugom setu. 

16:40 Ne da se Novak! Uzeo je prvi set i to na duplu servis grešku Hačanova! Kakav način da se uzme prvi set! Novak je savladao protivnika 6:4 i poveo sa 1:0!

16:36 Poslednjim naporima Hačanov pokušava da ostane u setu. Pogodio je liniju za 30:30, a onda dolazi do svoje prve brejk šanse. Uhvatio je Đoković loptu na mreži za izjednačenje. 

Loš drop šot Novaka i druga brejk šansa za Hačanova. Na kraju neverovatan poen Rusa za ribrejk.  Sada je 5:4

16:30 Napet gem je odigran! Hačanov je zaređao dve neiznuđene greške, ali je potom neverovatno servirao. Dok je pokušavao da vrati ovaj servis, Novak je pogodio linijskog sudiju u lice, ali ovoga puta nije bilo problema kao na US Openu, meč je samo nastavljen! 

Novak je imao dve brejk šanse ovde, ali se Rus stalno vraćao. Ipak treću je iskoristio! Sada je 5:3 za Noleta!

16:17 Nastavlja prvi reket sveta da dominira u gemovima na svoj servis. Vrlo brzo i lako ih dobija, pa je tako sada 4:3

16:14 Maratonski poen na startu uzima Rus, razmenjeno je 27 udaraca. Onda Novak uzima tri vezana poena i posle greške Hačanova ima prvu brejk loptu. 

Prvu je spasio njegov protivnik, a onda je posle velike borbe na mreži spasio i drugu! Ipak je na kraju izjednačio na 3:3.

16:06 Prvi put Hačanov uzima poen na Novakov servis.No usledilo je nekoliko grešaka za Rusa i na tom jednom poenu je i ostao.  3:2 za Srbina. 

16;02 Sada srpski teniser ipak mora da menja taktiku. Dva drop šota su bila neuspešna i Hačanov dobija na samopouzdanju. Vrlo lako je uzeo ovaj gem. Nerešeno je, 2:2.

16:00 Ne može Rus ništa Novaku na mreži, sada je lobovan u pokušaju da izvuče Đokovića napred. Sa osnovne linije svetski broj 1 je i dačke siguran. Bez izgubljenog poena na svoj servis za Novaka. Novo vođstvo, 2:1.

A ovaj meč gleda i Boris Beker!

15;58: Krenuo je poenom srpski teniser, ali je onda Hačanov poleo sa agresivnijom igrom i uzeo je poen. Ipak Novakov dropšot je sjajno funkcionisao i držao ga u egalu u ovom gemu. Dobrim servisom uzima Hačanov gem, nema brejka na startu. Sada je 1:1.

15:53 Sjajno je počeo Novak. Uzeo je prvi poen, onda je odigrao fenomenalan drop šot i vrlo lako rešio ovaj gem bez izgubljenog poena. Bolje nije moglo da počne, 1:0!

15:46 Novak će prvi servirati na ovom meču. Igrači se zagrevaju i meč će početi za nekoliko minuta. 

15:38. Očekujemo da igrači izađu na teren. Ovo će biti prvi duel ovih rivala na šljaci. Do sada su igrali ili na travi ili na tvrdim podlogama. 

15:24 Konačno je gotov ovaj meč! Stefanos Cicipas je potvrdio zašto je na ovom meču favorit, završio je duel u tri seta 6:3, 7:6, 6:2. 

15:16 Čekamo da se završi meč Grigora Dimitrova i Stefanosa Cicipasa. Trenutno Cicpas vodi sa 2:0 u setovima i ima brejk u trećem setu. 

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.

Pročitajte i ovo:

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC