• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Srbija će dobiti novog Novaka - Hamada iz Pazara: Đoković mu je rekao da će ga prestići već sa 17 godina!

Autor Milutin Vujičić

"Moja vizija za Hamada je da bude nasljednik Đokovića na svjetskom nivou, da postane broj 1".

 Hamad-Medjedovic-novi-Novak-Djokovic-pobjeda-na-Rolan-Garosu Izvor: Guliver/ Daniel Pockett/Getty Images, Instagram/Hamad Medjedovic

Srbija se (ponovo) zaljubila u tenis uz Novaka Đokovića koji je posljednjih 15 godina najveća sportska zvijezda Srbije, a nadamo se da će biti i u godinama koje slijede...

Ono što je sjajna vest je što stiže generacija tenisera koja je baš zbog Noleta počela da trenira ovaj sport i polako dolaze na scenu. Jedan od najvećih talenata je Hamad Međedović iz Novog Pazarakoji je na Rolan Garosu skrenuo pažnju na sebe!

Možda će vas zanimati

Momak rođen 2003. godine, dakle kada je Đoković postao profesionalac, napravio je iznenađenje na "zemljanom grend slemu" pobijedivši prvog nosioca Majoa iz Francuske.

Stigao je tako do osmine finala i vidjećemo da li ima snage i da napravi veći rezultat, a zanimljivo je da mu je dobar "vjetar u leđa" dao i njegov idol Đoković kada ga je upoznao sa samo 11 godina. Hamadov otac Edo prisjetio se toga u intervjuu za "Telegraf".

"Novak Đoković je bio je impresioniran njegovim fizičkim predispozicijama, čak se našalio da će ga prestići već u 17. godini.Mom sinu je to mnogo značilo i sa još većim entuzijazmom je nastavio da trenira", zaključio je ponosni otac koji će danas bodriti Hamada protiv Nojmejera iz Njemačke u borbi za četvrtfinale Rolan Garosa.

Bogdan Obradović, bivši selektor Srbije, pratio je njegov razvojni put i savjetovao porodicu da se već sa devet godina presele u Beograd.

Izvor: Getty Images/Daniel Pockett, Daniel Pockett/Getty Images AsiaPac

"Majo ima 18 godina, a Hamadu je 17. U juniorskoj konkurenciji godinu dana razlike je kao da ste stoti na svijetu i dobijete prvog", objasio je Obradović za "Sportski žurnal" i dodao da je Međedović najavio samog sebe tamo gdje treba.

Obradović ističe da će i Hamad poput Novaka i Janka morati "da se pati" kako bi došao do velikih turnira jer srpska federacija nije mala, ali ga to ne brine...

"Sasvim sigurno da može da osvoji titulu i rekao sam mu da želim da se vrati na bijelom konju. Moja vizija za Hamada je da bude nasljednik Đokovića na svetskom nivou, da postane broj 1, a za to ima potencijal", zaključio je bivši selektor Srbije.

(MONDO/Sportski žurnal) 

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC