• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Bokserski turnir "Velikani Slavije" u subotu u Banjaluci: Korona virus nam otežao organizaciju, ali nije nas zaustavio!

Autor mondo.ba

Međunarodni bokserski turnir “Velikani Slavije” biće održan u subotu od 19 časova u Sportskoj dvorani "Borik", a na njemu će nastupiti takmičari iz pet zemalja.

 BOKS: Velikani BK Slavija u subotu u Banjaluci Izvor: MONDO/Vedran Ševčuk

Biće ovo 17. izdanje ove smotre, koja se prvih 14. puta održavala pod imenom "Memorijal Radovan Bisić", a od ove godine je ponovo uvršten u kalendar Evropske bokserske federacije (EUBC), prenio je "Glas Srpske".

Možda će vas zanimati

"Prvobitno je planirano da smotra traje dva, pa čak i tri dana, ali su zbog epidemiološke situacije mnoge reprezentacije otkazale nastup, tako da ćemo sav program zbiti u jedan dan. Naime, u samo posljednjih desetak dana imali smo sedam, osam otkaza, jer bokseri iz pojedinih zemalja po povratku iz Bosne i Hercegovine u svoju državu morali bi u izolaciju u trajanju od 14 dana. To je za mnoge bilo neprihvatljivo i otkazali su učešće", izjavio je sekretar Bokserskog kluba Slavija Vlado Majstorović.

Ipak, očekuju se kvalitetne borbe, koje nažalost gledaoci u dvorani neće moći vidjeti, ali hoće putem malih ekrana.

Nagrade

Kao i svih prethodnih godina organizator ovog turnira Bokserski klub Slavija predvidio je nagrade za najbolje takmičare. Uz pehare biće tu i novčanih nagrada, a dobiće ih najbolji bokser, najbolji tehničar i najborbeniji par, koje će izabrati žiri.

"Osim boksera iz Republike Srpske, odnosno BiH, sa nama će biti i takmičari iz Srbije, Hrvatske, Crne Gore i Kipra. Već je poznato sedam parova, ali očekujemo da ćemo uspjeti da ih napravimo još nekoliko, tako da bi trebalo da bude između 10 i 12 borbi. Nažalost u 'Boriku' neće biti gledalaca, ali će svi ljubitelji 'plemenite vještine' dešavanja iz banjalučkog hrama sporta moći pratiti putem kanala 'Arena sport 4', koji će direktno prenositi turnir", dodao je Majstorović.

Svi takmičari, kao i treneri i službenaosobe koji dolaze na ovaj turnir moraće da imaju urađene "kovid-19" testove, koji nisu stariji od 48 časova da bi se izbjegla mogućnost bilo kakvog širenja korona virusa.

"Vjerujem da će sve proteći u najboljem redu i da ćemo za organizaciju dobiti visoke ocjene. Delegat ove smotre trebalo bi da bude Bjelorus Pjetr Vinik, ali smo još u pregovorima sa EUBC da to bude neko iz okolnih zemalja zbog smanjenja troškova. Naime, Slavija nije baš u najpovoljnijoj finansijskoj situaciji, ali nismo htjeli da prekinemo tradiciju održavanja ove smotre. Međutim, želimo da troškove smanjimo na najmanju moguću mjeru", istakao je on.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC