• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Poznati američki trener posvjedočio sjajnoj partiji Rebelsa - 42:0 protiv Tuzlaka!

Autor mondo.ba

Banjalučani odlični u drugoj rundi BHFL-a

 BHFL Banja Luka Rebels Tuzla Saltminers 42 0  Izvor: Promo/Banja Luka Rebels

Ekipa Tuzle Saltminers bila je lagana prepreka za banjalučke Rebelse u drugom kolu bh. lige u američkom fudbalu.

Banjalučani su na stadionu Krajine trijumfovali nad Tuzlacima rezultatom 42:0 i stigli do drugog trijumfa u BHFL-u, nakon što su prethodno u Sarajevu nadigrali Spartanse rezultatom 13:18.

Možda će vas zanimati

Prvi je na teren izašao napad Rebelsa i opravdao očekivanja, a dugi početni drajv koji je trajao preko sedam minuta završen je tačdaun trčanjem za pet jardi Stefana Borkovića.

Konverzija za dva poena je bila uspješna, kada je kvoterbek Vladan Gačić dodao loptu do trkača Aleksandra Batara koji ulazi u end zonu za vođstvo domaćina 8:0.

I ekipa iz Tuzle je odgovorila dugim napadom, ali isti nije krunisan poenima jer su početkom druge četvrtine nakon odlične odbrane Rebelsa gosti odustali od pretvaranja četvrtog dauna i predali loptu protivniku.

Rezultat se ponovo promijenio pred sami kraj prvog poluvremena, a ekipa Rebelsa otišla na odmor sa 14 poena prednosti. Još jednom se hvatač Stefan Borković našao u end zoni, ovaj put na dodavanje svog kvoterbeka.

Odbrana Rebelsa nije dozvoljavala napredak tuzlanskoj ekipi, zaustavivši ih treći put zaredom na početku drugog poluvremena i još jednom je napad domaćina počeo novi drajv sa sopstvenih 10 jardi.

Već u prvoj akciji postignuti su novi poeni. Vladan Gačić baca svoj drugi tačdaun pas, ovaj put do tajt enda Dušana Novakovića koji uz odlično blokiranje saigrača istrčava 70 jardi do protivničke end zone i mijenja rezultat na 20:0.

Do kraja utakmice Tuzlaci nisu pronašli ključ koji bi otključao odbranu Rebelsa, a novi drajv tuzlanske ekipe okončan je obaranjem gostujućeg kvoterbeka od strane Marka Dujakovića, heroja utakmice iz Sarajeva.

Do kraja treće četvrtine postignut je novi tačdaun nakon hvatanja Stefana Borkovića od 58 jardi, a nakon uspješne konverzije trčanjem Vladana Gačića rezultat se promijenio na 28:0, te se sa tim rezultatom otišlo u posljednju četvrtinu u kojoj su domaćini još dva puta poentirali, prvi put trčanjem kvoterbeka Vladana Gačića, koji je tako krunisao svoju odličnu igru i nakon tri bačena tačdauna postigao i jedan na zemlji.

Borković se istakao i u odbrani presjekavši jedno dodavanje, nakon čega je otrčao u protivničku end zonu, ali je zbog kazne držanja u tom vraćanju tačdaun poništen.

Napad Rebelsa je imao lagan posao nakon izlaska na teren na protivničkih 18 jardi, te je već u prvoj akciji postigao posljednje poene na utakmici, ovaj put trčanjem Aleksandra Batara, koji je uspješno odradio i konverziju za konačnih 42:0.

Inače, u pripremi meča sa tuzlanskom ekipom, Rebelsima je umnogome pomogao poznati trener američkog fudbala Tom Smajt, koji je tokom protekle sedmice boravio u gradu na Vrbasu, te održao par treninga sa banjalučkom ekipom.

"Želimo da izrazimo ogromnu zahvalnost treneru Tomasu Smajtu, koji je prošlu nedjelju proveo sa nama i u ogromnoj mjeri nam pomogao kroz dva zajednička treninga, nekoliko sastanaka, ali i prilikom meča sa ekipom iz Tuzle. Bilo je ovo nevjerovatno iskustvo, kako za igrače, tako i za naš stručni štab", napisali su Banjalučani na zvaničnoj Fejsbuk stranici.

Smajt se, inače, trenerskim poslom bavi više od 50 godina, a trenutno je trener Tualatin Timbervulvsa.

Osvojio je tri trofeja državnog prvaka sa srednjim školama Lejkeridž i MekNeri, dok je u periodu od 1988. d0 1993. godine bio trener koledža "Luis i Klark".

Inače, u trećem kolu BHFL-a, 25. oktobra, sastaće se Tuzla Saltminers i Sarajevo Spartans, dok će Banjalučani ponovo na teren 8. novembra, kada dočekuju sarajevsku ekipu.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC