• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Misteriozna žena koja je osvojila teniserku: Smrt sina, ubistvo muža i brak sa najboljom svih vremena!

Autori mondo.rs Autori Dušan Ninković

Martina Navratilova je već šest godina u braku sa Julijom Lemigovom.

 Martina Navratilova lezbejka supruga Julija Lemigova biznismenka Izvor: Getty Images/Pool, Pool/Getty Images Europe

Kada se priča o najboljoj teniserki svih vremena, mnogi će kao kandidatkinje istaći Serenu Vilijams ili Štefi Graf. Najviše teniskih stručnjaka, ipak, stavlja na prvo mjesto Martinu Navratilovu.

Žena čija je karijera trajala nevjerovatno dugo je godinama bila u vrhu svetskog tenisa računajući i singl i dubl konkurenciju, a njena kolekcija velikih trofeja je nevjerovatna.

Jedan ''trofej'' je i Julija Lemigova, Ruskinja iz svijeta biznisa sa kojom je Martina Navratilova već šest godina u braku.

Nekada najbolja teniserka svijeta, a danas slavljenica 64. rođendana, Martina Navratilova, svoju dugogodišnju partnerku je zaprosila na US Openu 2014. godine. Iste godine su se vjenčale, a o svojoj seksualnoj orijentaciji je teniserka govorila još kada je to bila tabu tema, dok se aktivno bavila sportom.

Posljednjih godina grend slem turnire samo gleda, a mnogo veću pažnju javnost izaziva njena atraktivna supruga čiji život prati nekoliko velikih misterija.

Od oca generala Crvene armije, preko titule ''Miss SSSR'', posljednje koja je dodijeljena, pa do važnih poslova u švajcarskim bankama, znalo se da Lemigova nema nimalo običan život. Rad u banci, gdje je bila zadužena za ruski kapital, donio je poznanstva sa mnogim moćnim ljudima.

Izvor: MATTHEW STOCKMAN/GETTY IMAGES NORTH AMERICA, Getty images/Matthew Stockman

Jedan od njih, tada oženjeni Edvard Stern, potpuno je poludeo za atraktivnom Ruskinjom. Nakon nekog vremena je odlučio da se razvede, a kasnije i da oženi Juliju, jednu od najljepših žena na svijetu tih godina.

Zajedno su dobili sina 1999. godine, ali je dječak Maksimilijan preminuo poslije samo šest mjeseci. Razlozi nikada nisu otkriveni, obdukcija je pokazala da je imao povrede glave, dadilja je nestala, a Stern je na saslušanjima bio potpuno konfuzan.

Dijete je preminulo dok je bilo sa ocem, naglo mu je pozlilo i ljekari nisu mogli da urade ništa. Mnogi su smatrali da je za njegovu smrt odgovoran biznismen koji često nije vjerovao da je dijete njegovo, ali optužnica nikada nije podignuta.

Brak se raspao vrlo brzo, a nekoliko godina kasnije je Eduard Stern pronađen mrtav u svom stanu. Četiri metka iz neposredne blizine, a sve se desilo nakon orgija koje je lično organizovao.

Izvor: Getty images/Clive Mason, Clive Mason/Getty Images Europe

Ubila ga je prostitutka, nakon svađe oko novca, a mnogi francuski političari su tih dana strepili da se njihovo ime ne pojavi u javnosti. Svi su bili, na neki način, povezani sa Sternom i njegovim zabavama.

Juliju Lemigovu prošlost je pratila. Iako je promijenila kontinent, pa se više posvetila širenju biznisa sa kozmetikom u SAD, dešavanja iz Francuske nije mogla da izbriše. Bila joj je potrebna promjena u životu.

Ljubav Martine i Julije traje više od 12 godina, a sa njima žive i dvije ćerke Julije Lemigove, o čijem se odrastanju zajednički brinu.

Martina Navratilova je početkom osamdesetih izjavila kako je biseksualna, ali je godinama kasnije priznala da je privlače samo žene. Tokom života je bila u vezi sa nekoliko poznatih ličnosti, ali je tek u Juliji pronašla ljubav.

Tenisku karijeru je obilježila sa 18 grend slem titula u singlu, 31 u ženskom dublu i 10 u miks dublu, po čemu je najuspješnija u istoriji tenisa.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC